Půlmaraton znamená pro Technické služby několik dní příprav
Foto: Technické služby města Chomutova
Chomutov

Chomutov - Technické služby pomáhají s hladkým průběhem sobotního Chomutovského půlmaratonu. Přípravy začaly již v polovině týdne.

“Některé práce byly časově náročnější, například prořezávky, takže jsme se do práce pustili s dostatečným předstihem. Samotným startem pro nás ale práce nekončí, v průběhu maratonu se budeme starat o funkčnost zařízení na náměstí i o úklid a po skončení akce opět uklidíme celou trať i náměstí,” upřesnil ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Pracovníci nejprve na náměstí i do okolí tratě umístili dopravní značky upozorňující na konání běhu, na náměstí pak značku zákaz stání do vytyčených míst. Pak se zaměřili na přípravy. “Na náměstí bylo zapotřebí přemístit některé lavičky, betonové koše a květinovou pyramidu, aby se uvolnil prostor pro doprovodné vozidlo i samotné běžce. Dále jsme tam přivezli dřevěné stánky, kontejnery a stoly. Zajistili jsme také dodávku elektřiny a vody do stánků,” řekl provozně-technický náměstek Miroslav Šulta.

Práce na přípravách se konaly i na trati samotné. Tu technické služby celou vyčistily, uklidily případné odpadky a prořezaly keře v místech, kde to bylo zapotřebí. Na občerstvovací místa přivezly kontejnery a zajistili i kropicí vozy pro ochlazení běžců.

V průběhu akce samotné bude v pohotovosti elektrikář technických služeb pro případ problému s dodávkou elektřiny na náměstí a také odtahová služba. “Podle potřeby budeme stále svážet odpad a sbírat odpadky,” doplnil Šulta.

Po skončení závodu se inventář vrátí na své místo a technické služby opět uklidí jak náměstí, tak celou trať. Odstraní také dopravní značky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru