Chomutov – Technické služby města Chomutova zvládly první sníh i mráz bez komplikací. Sypače poprvé vyjely do ulic koncem listopadu. „Technika i pracovníci byli na zimu připraveni, první výjezdy jsme zvládli bez komplikací a veškeré úseky byly ošetřeny včas," uvedl Vladimír Hurník, vedoucí provozovny Místních komunikací.

První sníh přišel měsíc před Ježíškem

Poprvé letos sypače vyjížděly kvůli napadanému sněhu v nočních hodinách 24. listopadu. V dalších dnech se přidaly námrazy, hlavně v noci a k ránu. „Technické služby vyjíždějí hned, jakmile dojde k závadě ve sjízdnosti nebo schůdnosti komunikací. Zatím se vždy dařilo dodržet lhůty určené pro zmírnění závad," uvedl náměstek primátora Martin Klouda.

Na chodníky multikáry, na silnice traktory

Pro údržbu chodníků je určeno šest multikár, pět z nich s čelní radlicí i sypačem, jedna bez sypače. O vozovky se postarají čtyři velké sypače. Boj se sněhem i námrazou letos dále povede šest traktorů se zadními závěsnými radlicemi a jeden s čelní šípovou radlicí, dále čtyři malotraktory s radlicemi.

Zásoby jsou dostatečné

Technické služby mají pro letošní zimu k dispozici 980 tun soli, písek a drť nakupují podle potřeby. „Toto množství by mělo stačit i na dlouhou a náročnou zimu," doplnil ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek. V případě extrémních přívalů sněhu je organizace připravena využít služeb externích firem k odklízení sněhu hlavně z parkovišť. Tato služba loni zapotřebí nebyla a Technické služby vše zvládly vlastními silami. Přitom evidovaly 68 zásahových dní v zimním období. Při nich spotřebovaly 900 tun soli a 600 tun drtě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru