Chomutovské gymnázium se těší z nové jídelny. Po 85 letech
Foto: Ústecký kraj
Chomutov

Chomutov - Chomutovské gymnázium se po 85 letech dočkalo slavnostního otevření školní jídelny, kterého se za Ústecký kraj zúčastnili radní pro oblast investic a majetku Ladislav Drlý a předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Radmila Krastenicsová.

 

„Gymnázium si rozhodně stravovací prostory zasloužilo. Přeji profesorům i studentům, aby jim nové prostředí zpříjemnilo chvíle strávené ve škole. A protože se začnou všichni stravovat až od nového školního roku 2017/2018, doufám, že se studenti budou po prázdninách do školy těšit,“ dodal krajský radní Ladislav Drlý.

Gymnázium v Mostecké ulici v Chomutově je jednou ze 100 příspěvkových organizací Ústeckého kraje pro oblast školství. Jídelny se i přes rozsáhlou rekonstrukci škola nikdy nedočkala. Proto se toto červnové datum zapíše do historie školy.

V současnosti je Gymnázium Chomutov školou, která poskytuje všeobecné vzdělání ve čtyřletém nebo šestiletém studiu a zaměřuje se především na přípravu ke studiu na vysoké škole. Šestileté studium je určeno jen těm nejtalentovanějším žákům základních škol. V posledních letech jsou ve škole otvírány pouze třídy se všeobecným zaměřením. Studenti mají bohatou nabídku volitelných předmětů v posledních dvou ročnících.

Zakázku realizovala po dobu šesti měsíců Stavební a obchodní společnost Most v ceně 7,3 milionu korun. Předmětem zakázky bylo vybudování jídelny a výdejny jídla se zázemím, včetně prodejny občerstvení, v prostorách 1. PP školy.

Zájem stravovat se ve školní jídelně má přibližně 450 žáků a 80 profesorů.

 

foto
Pásku společně přestřihli Ladislav Drlý, radní pro oblast investic a majetku, Radmila Krastenicsová, předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost, Jaroslav Zahrádka ředitel školy, Marek Hrabáč primátor statutárního města Chomutov a Zdeněk Brabec, zástupce realizační firmy SOS Most.

foto

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru