Chomutov – Dopravní spojení č. 15 z centra města na Zadní Vinohrady skončilo, ze strany cestujících nebyl o bus zájem. „Zhodnotili jsme vytíženost autobusu po třech měsících zkušebního provozu. V jednom spoji jezdili průměrně dva lidé, proto nebyl důvod linku zařazovat do nového jízdního řádu," uvádí ředitel Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova Jiří Melničuk.

Nepomohla ani pravidelnost

Důvodem zřízení linky č. 15 bylo rychlé spojení z centra města se zimním a fotbalovým stadionem, plaveckou arénou či kinem. Autobus jezdil na trase centrum – Zadní Vinohrady celých devadesát dní.  „Přestože z důvodu co nejsnazšího spojení ze všech chomutovských lokalit jezdila linka z centrální přestupní zastávky Palackého, její využití bylo minimální. Nepomohly ani pravidelné půlhodinové intervaly mezi spoji, proto bylo rozhodnuto o jejím zrušení," vysvětluje ředitel divize MHD Václav Záveský.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru