Dobrá zpráva pro zónu Triangle: Yanfeng investuje do rozšíření výroby v ČR 1,85 miliardy korun
Foto: Yanfeng
Chomutov

Žatec - Společnost Yanfeng vyrábějící plastové a pryžové výrobky pro automobilový průmysl plánuje v Žatci a v Plané nad Lužnicí rozšířit výrobu systémů pro interiéry automobilů a v Plané nad Lužnicí zároveň vybudovat Lighthouse centrum pro region Evropy a Afriky.

 

Potvrdila to česká agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

Investice ve výši 1,85 miliardy korun by měla přinést 588 nových pracovních míst, jejichž významnou část budou tvořit vysokoškolské a středoškolské profese. Předpokládaný termín pro zahájení je v červen 2017.

Skupina Yanfeng Automotive Interiors je přední světový dodavatel přístrojových desek a interiérových dílů. Působí v 18 zemích světa ve více než 110 vývojových a produkčních centrech, kde zaměstnává kolem 33 tisíc zaměstnanců. V České republice se zabývá především výrobou plastových a pryžových výrobků pro automobilový průmysl, jejichž odběrateli jsou domácí a evropští výrobci automobilů. V České republice má nadnárodní skupina Johnson Controls, jejíž součástí je i Yanfeng Czechia Automotive Interior Systems, čtyři výrobní závody. V současné době společnost zaměstnává přibližně 1 540 zaměstnanců.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru