Chomutov rozsvítí městskou věž červeně, upozorní tak na oběti AIDS
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Chomutov se připojí k akci Světlo pro AIDS, která je jednou ze dvou celosvětových kampaní v oblasti HIV/AIDS. „Nasvítit městskou věž a připomenout oběti AISD je jen malou pomocí v boji s touto nemocí,“ řekl primátor Marek Hrabáč s tím, že akce pomůže s osvětou a doufá, že lidé se u věže zastaví a trochu se zamyslí. Věž zčervená v neděli 21. května 2015 od 21:00 do 23:00 hodin.

V České republice narůstá prudce počet HIV pozitivních osob v posledních letech – 68 nových případů v roce 2000 v porovnání s 286 HIV+ osobami v roce 2016. Trend výskytu nových HIV infikovaných osob je každoročně strmější. V prvních třech měsících roku 2017 bylo diagnostikováno 64 nových případů HIV+ osob, za posledních 12 měsíců to je 259 HIV+ osob.

První Světlo pro AIDS se rozsvítilo v roce 1983, kdy ještě nebyla známa příčina AIDS a bylo již zaznamenáno několik tisíc úmrtí na AIDS. Symbolem „Světla pro AIDS“ jsou barevně - červeně nasvícené významné objekty a dominanty. Světlo pro AIDS tradičně připravuje Česká společnost AIDS pomoc, ke které se připojuje Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru