Květinový truhlík zabránil první krádeži. Zloděje to od dalších krádeží neodradilo. Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Jirkov – Policisté zjistili totožnost neznámého, který v Jirkově třikrát „navštívil“ pozemky u rodinných domů s cílem si něco odnést.

Poprvé to bylo koncem února, kdy po půlnoci zamířil k domu v ulici Vančurova. Ke své smůle však z parapetu shodil truhlík, čímž na sebe upozornil obyvatele domu, který se v místnosti díval na televizi a šel se tedy podívat ven. Neznámý muž utekl přes zahradu, pokoj si však nedal a v březnu se znovu vydal do terénu. „V průběhu jedné noci vnikl na dva pozemky rodinných domů v ulicích Horova a Bezručova, přičemž z jednoho z nich si odnesl aku řetězovou pilu v hodnotě 5 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Už následující den se však kriminalistům podařilo zjistit totožnost neznámého muže, který se posléze k jednání přiznal. Policisté mu pak sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Již brzy se tak může vrátit do vězení, odkud byl teprve letos v polovině února propuštěn, když si odpykal nepodmíněný 30měsíční trest uložený také za majetkovou trestnou činnost.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru