Piráti hlásí pátou posilu. Tentokrát se zaměřili na útok
Petr Eret. Foto: Piráti Chomutov
Sport

Chomutov – Už pátou novou tváří pro nadcházející sezónu se stává útočník, který v základní části předchozího ročníku druhé ligy sbíral více než jeden a půl bodu na zápas. Petr Eret skončil v barvách Příbrami druhý za svým spoluhráčem Petrem Kafkou s bilancí 27 gólů a 43 asistencí. Nyní bude další druholigové body sbírat v Chomutově, kde podepsal roční smlouvu. Na rok se stejně dlouhou opcí se klubu uspal i Tomáš Koblížek.


„Potřebovali jsme pohyblivého, tvořivého a bodového centra, který má kariéru před sebou, bude se chtít dál zlepšovat a mít schopnosti i motivaci hrát o soutěž výš,“ konstatuje na adresu mladého hráče sportovní manažer a hlavní trenér Martin Pešout.
Třiadvacetiletý rodák z Plzně patřil v mládeži k elitním střelcům. Celkem třikrát zakončil dlouhodobou část v elitní desítce kanonýrů základní části, což zvládl v mladším i starším dorostu a juniorech, kde dokonce obsadil v sezóně 2017/2018 druhé místo. Na jaře 2017 pomohly jeho góly k titulu plzeňskému staršímu dorostu i tamním juniorům.

Na západě Čech stihl odehrát i první seniorské zápasy, když 26. prosince 2017 debutoval doma s Pardubicemi v Tipsport extralize a o dva dny později zažil v Chomutově divokou přestřelku, v níž ztratila Plzeň vedení 5:2 a prohrála 6:7 v prodloužení. Už 14. října však naskočil za Klatovy ve druhé lize.

První góly mezi dospělými však Petr Eret vstřelil až o ročník později za Litoměřice v Chance lize a ve třetí nejvyšší soutěži v dresu Klatov. Právě tam během sezóny 2021/2022 atakoval sedmdesátibodovou hranici, již pokořil v nedávno skončené základní části, kdy už hájil barvy Příbrami. Sedmadvacet gólů a třiačtyřicet přihrávek zajistilo někdejšímu mládežnickému reprezentantovi druhou příčku produktivity za jmenovce a spoluhráčem Kafkou. Druholigová bilance nejnovější chomutovské posily čítá 111 startů a 160 bodů (66+94).

Nyní ji bude rozšiřovat stejně jako Tomáš Koblížek za Piráty. Třiadvacetiletý chomutovský odchovanec se do klubu vrátil po téměř třech sezónách v Chance lize, kde nastupoval za kadaňské Trhače a prostějovské Jestřáby. V místním áčku navázal na čtyři extraligové starty z ročníku 2018/2019. V první druholigové sezóně přidal 50 střetnutí, dvanáct gólů a devět asistencí s tím, že v play-off odehrál dvanáct soubojů s bilancí tří přesných zásahů a jedné přihrávky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru