Nejproduktivnější junior míří do A týmu Pirátů z Českých Budějovic
David Putz doplní soupisku Pirátů. Foto: Piráti Chomutov
Sport

Chomutov – Před nedávno skončenou sezónou doplnil kádr A-týmu čtvrtý nejproduktivnější hráč základní části extraligy juniorů, nyní přichází dokonce vítěz kanadského bodování dlouhodobé části, již David Putz opanoval v lize juniorů, kde oblékal dres českobudějovického Motoru. Dalším, kdo zůstává i nadále Pirátem, je Jakub Veselý, který podepsal roční smlouvu.


„David už druhou ligu zná a dával v ní góly za Hronov. Je to mladý útočník, který si pozici v týmu bude muset vybojovat, ale předpoklady má, takže je jen na něm, aby je naplnil,“ říká sportovní manažer a nově také hlavní trenér Martin Pešout na adresu rodáka z Českých Budějovic.

Brzy dvacetiletý odchovanec jihočeského hokeje pendloval v minulém ročníku mezi juniory českobudějovického Motoru a druholigovým Hronovem, takže brázdil republiku z jihu na sever a zpět. Ve třetí nejvyšší soutěži odehrál 25 utkání základní části s průměrem víc než bod na zápas, neboť osmnáctkrát skóroval a přidal šestnáct asistencí. V jediném duelu o udržení, do něhož naskočil, zapsal přihrávku.

Stejných osmnáct tref zaznamenal také ve 35 startech dlouhodobé části ligy juniorů, v níž přidal 41 asistencí, což mu vyneslo prvenství v kanadském bodování. V play-off přidal dalších deset klání, sedm gólů a třináct přihrávek, takže měl průměr přesně dva body na zápas. V semifinále pomohl čtyřmi přesnými zásahy a pěti asistencemi k vyřazení mladých Pirátů a na konci play-off slavil se spoluhráči postup do extraligy juniorů.

David Putz začínal sezónu 2021/2022 v juniorech Liberce, odkud se po více než třech letech pod Ještědem, kde pomohl dorostu k titulu a okusil v dresu Benátek nad Jizerou také Chance ligu, a roce ve Žďáře nad Sázavou, díky čemuž má zlato z Olympiády dětí a mládeže s Vysočinou, vrátil do rodného města. V nekompletní liberecké sezóně se potkal v jednom týmu s Jakubem Zajíčkem, který skončil ve zmíněném ročníku čtvrtý v kanadském bodování základní části a čísla do značné míry potvrdil také u Pirátů.
Nejnovější posila zná rovněž Jakuba Veselého, s nímž sedával v hronovské kabině, než se třiadvacetiletý rodák z Vlašimi přesunul do Chomutova, kde strávil pět mládežnických sezón a připsal si seniorský debut či premiérový gól mezi dospělými. Na osm startů a zmíněnou trefu navázal jednatřiceti duely, z nichž deset bylo v play-off, deseti přesnými zásahy, z nichž tři si schoval do vyřazovacích bojů, a čtyřmi asistencemi. Další body bude moci sbírat v nadcházející sezóně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru