Chomutov – Předposlední dubnový den roku 2023 se konal v Chomutově XXIII. ročník Jarního turnaje mládeže, který byl zařazen do XXI. ročníku seriálu Grand Prix mládeže sezóny 2022/2023. Hrálo 105 hráčů ve 3 kategoriích a nejmladšími účastníky byli Anežka Škoulová (Šachy Chlumec) a Fabian Rauner (Spartak Ústí).

V kategorii mladších žáků se blýskl druhým vítězstvím v sezóně Tymofii Bytko (ŠK Teplice) před Šimenem Medkem (KŠ Štětí) a Vítem Zischkou (Spartak Ústí).

Ve starších žácích si prvenství vybojoval Štěpán Jakoubek (ŠK Teplice), druhý skončil Jakub Jindra (TJ Klášterec) a třetí příčka patřila Ivanu Poliakovovi (Spartak Ústí). Na snímku u článku vyhlášení první pětky kategorie starší žáci, vítěz Štěpán Jakoubek s míčem úplně vlevo.

Mezi dorostenci vyhrál Hong Quan Dan Werner (Spartak Ústí) a další pořadí bylo: 2. Vladimír Veverka (ŠK Teplice), 3. Petr Vyslyšel (ŠK Teplice).

Nejlepšími dívkami Jarního turnaje se staly mladší žákyně Sandra Gajdáč (ŠK Postoloprty), starší žákyně Kateřina Kalynčuková (TJ Klásterec nad Ohří) a dorostenka Lada Semová (ŠK Teplice).

Po vyhlášení výsledků chomutovského Jarního turnaje se vyhlašovalo konečné pořadí seriálu Grand Prix. Pořadí vykrystalizovalo v jednotlivých kategoriích takto: mladší žáci 1. Vít Zischka, 2. Tymofii Bytko, 3. Šimon Medek (KŠ Štětí), starší žáci 1. Štěpán Jakoubek, 2. Lukáš Novák (Šachy Chlumec, 3. Ivan Poliakov, dorostenci 1. Matěj Hurtík, 2. Vladimír Veverka, 3. Petr Vyslyšel.

Mezi dívkami zvítězily v seriálu Grand Prix mládeže Sandra Gajdáč v kategorii mladší žáci, Kateřina Kalynčuková v kategorii starších žáků a Lada Semová v kategorii dorostenců.

Kompletní výsledky Jarního turnaje i kompletní konečné pořadi seriálu Grand Prix jsou na této stránce.

FOTO

0205sachy2

0205sachy3

0205sachy4

0205sachy5

0205sachy6

0205sachy7

Foto zdroj: ukss.cz

 

Foto zdroj: ukss.cz

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru