Piráti mění hlavního kouče. Do čela Chomutova se postaví Pešout
HLAVNÍM TRENÉREM JE MAREK PEŠOUT. FOTO: PIRÁTI CHOMUTOV
Sport

Chomutov – Soupiska Pirátů postupně nabírá jasnější a jasnější obrysy, nyní je jasno, kdo tým povede. Novým šéfem střídačky bude v nadcházející sezóně Martin Pešout, který z pozice sportovního manažera sestavuje tým, jehož úkolem bude postup. Asistentem zůstává i nadále Petr Martínek, Kamil Koláček se přesouvá jako hlavní trenér k juniorům.


„Líbila se mi komunikace trojice, o které je řeč a chceme co nejvíc propojit áčko s juniory včetně herního schéma,“ vysvětluje místopředseda klubu Jiří Sochor. „Navíc je potřeba se na celou věc dívat i z ekonomického hlediska a tři trenéři u áčka by z tohoto pohledu smysl nedávali. Takhle budeme mít u dvou nejstarších týmů fungující trojici, která může navázat na závěr minulé sezóny a usnadnit mladým klukům přechod mezi dospělé,“ doplňuje.

Šestapadesátiletý rodák ze Slaného tak na chomutovské střídačce naváže na zhruba sezónu a půl od ledna 2008 do dubna 2009, kdy dovedl mužstvo do finále a semifinále tehdejší první ligy. V prvním případě tým vypadl s Mladou Boleslaví, o rok později s brněnskou Kometou.

Martin Pešout zatím odkoučoval chomutovské mužstvo v jednaosmdesáti utkáních, z nichž čtyřiačtyřicet jeho svěřenci vyhráli v normální hrací době. V dalších deseti uspěli v prodloužení nebo po nájezdech, sedm jich stejným způsobem ztratili a dvacetkrát odešli z ledu poraženi po šedesáti minutách hry.

Nyní čeká někdejšího kouče Kadaně, slovenské Skalice, karlovarské Energie či brněnské Komety premiérová mise ve druhé lize, v níž doposud žádný tým jako hlavní kouč nevedl. Po boku bude mít Petra Martínka, jenž stojí na střídačce Pirátů nepřetržitě od roku 2016.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru