Kompletní sada medailí se blýská po letošní sezóně na krku Levharticím. Gratulujeme!
KRÁLOVÉHRADECKÉ LVICE SE UKÁZALY JAKO ODHODLANÉ SOUPEŘKY, Z VÍTĚZSTVÍ SE ALE RADUJÍ CHOMUTOVSKÉ LEVHARTICE. FOTO: SOKOL HRADEC KRÁLOVÉ
Sport

Chomutov – Sice se to nepodařilo na vlastní palubovce za podpory domácích fanoušků, ale to si nikdo nedovolí Levharticím zazlívat. V sobotu totiž chomutovské basketbalistky přivezly bronzový pohár z nejvyšší basketbalové soutěže Chance ŽBL. Porazily královéhradecké Lvice 74:58.

Získat medaili z této ligové soutěže se jim povedlo poprvé v historii klubu. Celkově byla sezóna 2022/2023 pro Levhartice neskutečně úspěšná. Mohou se pyšnit ziskem zlata z evropské EWBL a stříbrem z domácího poháru.

Jak moc chtěly chomutovské basketbalistky dotáhnout své tažení do vítězného konce, o tom svědčí statistiky americké hráčky Wynn-Pollard, která zapsala 27 bodů a 23 doskočených míčů. Doskoky vyrovnala letošní sezónní maximum Whisper Fisher, která nastupuje za Trutnov. „Neuvěřitelný výkon,“ zhodnotil kouč Jozef Rešetár. Pyšný mohl být ale i na zbytek týmu.

Po první čtvrtině by si asi nikdo nedovolil tipovat, že konečné skóre bude hlásat jednoznačné vítězství hostujícího týmu. Domácí Lvice ji totiž vyhrály o 9 bodů. Pak ale nastal obrovský obrat, Levhartice se ujaly vedení. Královéhradecké hráčky se za podpory domácího publika stále držely blízko, ale v poslední čtvrtině již Chomutovanky potvrdily, že tentokrát už žádné prodloužení série nepovolí. V posledních minutách už byla z týmu cítit vítězná radost. „V basketbalu už jsem zažil všelicos i v posledních vteřinách, což jsme ukázali v letošním play-off i my, ale v té době už jsem věřil, že bronz získáme,“ uzavřel definitivně Rešetár.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru