Turnaj ve jménu zesnulého hokejisty Ondřeje Buchtely vyhráli hokejisté Plzně
Memoriál Ondřeje Buchtely. Foto: Jitka Fárová
Sport

Chomutov – Víkendový Memoriál Ondřeje Buchtely udělal tečku za letošní hokejovou sezónou v Chomutově. Jde o druhý ročník turnaje pro hráče osmých tříd, který připoměl odkaz někdejšího hokejisty, který příliš mladý odešel do hokejového nebe.

Připomenout si památku Ondřeje Buchtely, který přišel do Chomutova právě v osmé třídě, znovu přijely čtyři týmy, jimiž v červenci 2020 zesnulý obránce prošel. Ze zbývajících čtyř účastníků se tři obměnili. V sobotu 8. dubna tak o co nejlepší nasazení do play-off bojovali ve skupinách Bílí Tygři z Liberce, litoměřický Stadion, ústecký Slovan, chomutovští Piráti, plzeňská Škoda a premiérově kladenští Rytíři, vítkovická RIDERA či královéhradecký Mountfield.

Také druhého ročníku se po oba dny účastnila rodina Ondřeje Buchtely, jehož maminka Eva měla po státní hymně vhodit čestné buly před finále. Po dárku z rukou hlavního organizátora Jaroslava Procházky však tento akt přenechala dceři Johance. „Určitě nechci oba dosavadní ročníky srovnávat, protože oba byly nádherné,“ prozradila Eva Buchtelová ještě před bitvou o zlato.

„S celou rodinou jsme opravdu hluboce dojatí, s jakou profesionalitou k pořádání turnaje organizátoři přistupují a jakým způsobem se Ondrův příběh do turnaje prolíná,“ pokračovala za nejbližší zesnulého obránce, jemuž je memoriál věnován. Eva Buchtelová také přiznala, že ji v Chomutově vždy něco překvapí. „Vlastně se nestačím divit a musím říct, že tentokrát nějak víc prožívám hokej jako takový a ráda se na něj dívám,“ prozradila s úsměvem.

Maminka Ondřeje Buchtely znovu prodávala knihu, kterou napsala a jejíž název je stejný jako motto vytetované na předloktí jejího syna. Zemři a povstaň provází rovněž memoriál. „Ve spojení s Velikonocemi, na které letos turnaj vyšel, je to zajímavá shoda okolností,“ usmívala se s tím, že se rodina do ROCKNET ARÉNY i tentokrát těšila.

Po skončení finále došlo na slavností předávání cen pro nejlepší hráče turnaje i zlatých a stříbrných medailí. Tohoto aktu se ujali náměstek primátora David Dinda a současný kapitán Pirátů Viktor Hübl, jenž je zároveň chomutovským odchovancem. Bronz si převzali z rukou Jaroslava Procházky hned po souboji o třetí místo Bílí Tygři. Stejně jako před rokem byli vyhlašováni nejlepší hráči jednotlivých zápasů, zbrusu nové ceny dostali nejužitečnější hráči jednotlivých týmů a také nejlepší hráči na všech postech.


Nejlepší brankářkou turnaje byla vyhlášena Veronika Ortová z ústeckého Slovanu, za nejlepšího obránce byl zvolen opět po roce zástupce libereckých Bílých Tygrů, jímž byl tentokrát Štěpán Tomka, a cena pro nejlepšího útočníka putovala do rukou vítkovického Matěje Balvína. Za nejužitečnějšího hráče druhého ročníku Memoriálu Ondřeje Buchtely byl vybrán plzeňský Josef Mertl.

Fotogalerie turnaje: Jitka Fárová

Kompletní výsledky a videomedailonky najdete ZDE na webu klubu Piráti Chomutov. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru