První změny: U Pirátů nebudou pokračovat obránce Žižka a útočníci Chlouba s Mežnarem
FOTO: PIRÁTI LITVÍNOV
Sport

Chomutov – Už během sezóny klub Piráti Chomutov oznámil několik podpisů pro nadcházející sezónu, krátce po skončení druholigového play-off a po pohovorech se současnými členy kádru dochází k několika odchodům. Piráty opouští obránce Michal Žižka a útočníci Roman Chlouba s Erikem Mežnarem.


„Chtěl bych všem třem poděkovat za to, co pro klub odvedli i v nelehkých dobách, jimiž klub v posledních letech prošel,“ říká sportovní manažer Martin Pešout. „Představy obou stran o roli v týmu pro příští sezónu se rozcházely, proto kluci odchází s tím, že jim nijak nebudeme bránit v případném angažmá jinde. Chci jim za klub popřát hodně štěstí v další hokejové i osobní cestě,“ doplňuje jedním dechem.

Nejvíc toho v chomutovském A-týmu odehrál dvaatřicetiletý Roman Chlouba, který debutoval v seniorském celku klubu, na jehož ledě udělal první krůčky v bruslích, už v prvoligové sezóně 2010/2011. Jeho bilance se po aktuálním ročníku zastavila na 224 startech, 91 gólech a 84 asistencí. Za poslední dvě sezóny se jeho statistikami prolínají číslice šest – 66 zápasů, 61 gólů a 61 přihrávek.

O rok starší Michal Žižka se do Čech vrátil po třech sezónách v nižších německých soutěžích v říjnu 2020, takže si vzhledem k přerušení a nakonec i předčasnému ukončení amatérských soutěží musel na premiéru v chomutovském áčku počkat. Za dvě sezóny nastřádal 69 startů a 33 bodů za sedm přesných zásahů s 26 asistencemi. Čísla by určitě byla lepší, ovšem z krajské ligy si podobně jako Roman Chlouba odskočil na dva měsíce do druholigového Děčína.

Jednadvacetiletý slovinský útočník Erik Mežnar byl při cestě z krajské ligy jediným cizincem na chomutovské soupisce. Doplnil ji koncem listopadu 2021 poté, co Kadaň odstoupila ze Chance ligy. Od té doby odehrál za Piráty 52 soutěžních střetnutí, v nichž osmnáctkrát skóroval a připravil 21 gólů spoluhráčům. Po střelecky povedené přípravě 2022 se zranil a po návratu už tolik prostoru nedostával. Pohyboval se na hraně sestavy, která do utkání opravdu zasáhla.

hokejka 3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru