Demolice trosek, totální řežba. První utkání Pirátů s Příbramí bylo drsné – pro soupeře
PIRÁTI CHOMUTOV SLAVILI GÓL HNED ČTRNÁCTKRÁT. FOTO: PIRÁTI CHOMUTOV
Sport

Chomutov – Při pohledu na skóre prvního čtvrtfinálového zápasu mezi týmy Piráti Chomutov a HC Příbram by nezúčastnění přemýšleli o tom, že se autor dopustil překlepu. Skóre 14:1 není příliš obvyklé a fanoušci při komentování utkání na sociálních sítích mohli popustit uzdu své fantazii. Totální kolaps hostí, demolice trosek i řežba znělo ze všech stran.

On výsledek každé z třetin svítí celkem běžně na většině světelných tabulí až na konci zápasu. První třetina ještě nevykazovala abnormality. Piráti ji vyhráli 2:1. Skóre navíc otevřeli právě hosté a Piráti museli vyrovnávat. Možná už její závěr předznamenal, kdo bude na ledě pánem. Při vlastním oslabení se dokázal Chomutov dostat do vedení.

Pak už začala řežba – druhou část Chomutovští ovládli jednoznačně 7:0 a při chuti zůstali i v poslední třetině, kterou vyhráli 5:1. 

Jedná se o nejvyšší výhru Pirátů v historii v play-off, tolik gólů už sice kdysi dokázali nasázet, ale v tehdejším střetu jich více inkasovali.

Šest bodů posbíral František Mála, první seniorský hattrick zapsal Tadeáš Svoboda. Právě po jeho střele v první části druhé třetiny hosté měnili brankáře. Když Svoboda ve stejné třetině vstřelil v zápase už svůj třetí gól, svítilo na tabuli skóre 6:1. Pirátům se velmi dařilo při přesilovkách. „Je třeba si uvědomit, že ať utkání skončí 14:1 nebo 1:0 stále se jedná o jeden bod v sérii. Naším úkolem je dobře se připravit na další zápas a získat další bod v náš prospěch,“ okomentoval zápas chomutovský trenér Kamil Koláček.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru