Chomutov - Všechno začalo v sobotu brzy ráno. Do softbalového areálu Beavers u ZŠ Akademika Heyrovského přijelo osm týmů mladých softbalistů. Právě v Chomutově začala sezona těm, kteří jsou ve skupině 2. ligy T Ballu ČSA. Chomutovští Beavers byli pořadateli prvního letošního turnaje nejmladší softbalové generace. Až z Moravy přijeli mladí softbalisté z Kunovic, z Vysočiny Hroši z Havlíčkova Brodu, Spektrum Praha, tři týmy softbalového klubu Joudrs z pražských Bohnic a dva týmy chomutovských Beavers.

beavers 204

T Ballová liga ČSA

Hrací program byl velice naplněný a utkání střídalo utkání. Nejprve proběhla vzájemná střetnutí ve skupinách a podle postupového klíče se ve druhé části turnaje bojovalo o umístění a o první body do tabulky 2. České T Ballové ligy.

Na turnaji se v dobré formě představili domácí Bobříci. Ti vůbec nejmladší se jmenují Severní Hvězdy a po dobrém výkonu obsadili 5. místo. Ti o maličko starší, tedy Microbeavers, se probojovali až do závěrečného finále, ve kterém nakonec podlehli těsně 10 : 11 favorizovanému týmu Snails Kunovice. Mladí Bobříci si tak vybojovali prvních 10 ligových bodů a jejich výkon všechny moc potěšil.

Sportclub 80 Beavers „A" Chomutov

V průběhu dopoledne odjížděli do Prahy extraligoví Beavers. Také jim začala letošní sezona a to dvojutkáním v pražských Dejvicích, kde se střetli s týmem SK Kotlářka – VŠK VŠCHT Praha, který je v letošní extralize nováčkem. Chomutovští borci pražský tým porazili dvakrát 8 : 1 již po pěti směnách a připsali si první čtyři body.

Neděle se pak nesla v duchu souboje aktuálního mistra a vicemistra ČR. I s pražským Spectrem sehráli Beavers dvě utkání, v tomto případě už ale ne tak úspěšná jako den předešlý. Týmu se nedařilo v útoku a do obou zápasů nastupoval Chomutov bez nadhazovače Lubomíra Vrbenského. Spectru Praha podlehl Chomutov 3 : 12 a 0 : 7.

Coachballový turnaj

Na nejmladší softbalisty potom čekal v neděli otevřený turnaj v Coachballu, který opět připravili chomutovští softbaloví nadšenci, jež se starají o výchovu nejmladší generace. Tohoto turnaje se zúčastnilo sedm mužstev, ta odehrála celkem 21 utkání systémem každý s každým. Mezi účastníky byly domácí Severní Hvězdy, Microbeavers, Piranhas z Berouna, Joudrs Praha, Hroši z Havlíčkova Brodu a softbalisté z Ostrova nad Ohří a Rakovníka.

A opět bylo nač se dívat. Obě připravená softbalová hřiště skýtala pěknou podívanou na sportovní nadšení mladých softbalistů. Početné publikum softbalový potěr mohutně povzbuzovalo, rodiče a přátelé malým hráčům drželi palce a velikou radost měli z výkonů obou týmů domácích Beavers nejen trenéři, ale i všichni chomutovští diváci. Malým Bobříkům se velice dařilo. Mužstvo mladších do 10 let (U 10) obsadilo pěkné 4. místo a starší Beavers do 11 let (U 11) turnaj právem vyhráli, když všechny své soupeře postupně porazili. Havlíčkův Brod (11:3), Joudrs Praha (10:3), mladší Beavers U 10 (13:1), Rakovník (10:8), Beroun (12:1) a Ostrov nad Ohří (13:3).

Co je...

... BEE BALL

Pálkovaná hra na principech softballu pro úplné začátečníky vhodná jak do tělocvičny, tak na hřiště. Při této hře poznávají hráči základní pravidla této hry a naučí se základní herní dovednosti.

... T BALL

Zjednodušená forma pálkované hry softball pro nejmladší a začínající žáky. Hraje se podle upravených pravidel. Pálkaři neodpalují na nadhoz, ale míček v klidu ze stativu, který se přizpůsobí velikosti hráče.

Po šesti dosažených bodech v útoku nebo po třech outech se vystřídají týmy v pozicích obrana – útok.

... COACHBALL

Opět zjednodušená forma softballu, ale pálkaři již odpalují na nadhoz svého trenéra a na zdařilý odpal mají pálkaři šest pokusů. Po pěti dosažených bodech v útoku nebo po třech outech se družstva vystřídají na pozicích obrana – útok.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru