Chomutov – Spekulovat o tom, který z týmů byl dnes lepší, je naprosto zbytečné. Chomutovští Piráti bušili do Motoru, co se dalo, všechno marné. A když už střela prošla za Gábova záda, zastavil se puk o tyč. Čtyři střely z jednatřiceti našly naštěstí přesto svůj cíl a pirátská družina si tak může připsat další dva body.

piráti 313

Je až děsivé sledovat, kolik šancí Piráti nepromění. Poměr střel skončil 31/16 ve prospěch Severočechů, zápasové skóre bylo ovšem rozdílné o jediný gól. Tým Břetislava Kopřivy navíc rozšířil svoji nelichotivou bilanci při hře v oslabení. Všechny tři góly, které dnes dostal, padly opět v početní nevýhodě. Ve čtyřech barážových utkáních tak Piráti dosud nedostali branku ve hře 5 na 5.

Piráti Chomutov – HC Motor České Budějovice 4:3 pp.

Zápasový účet otevřeli Piráti v osmé minutě první třetiny. Gajovského pokus vyrazil David Gába před sebe, pohotový Štěpán Hřebejk se při dorážce nemýlil (1:0). Vyrovnání se hosté dočkali na konci patnácté minuty. Tomanovo vyloučení trestá parádní střelou David Kuchejda (1:1). Za dvě a půl minuty přichází šok číslo dvě. Motor, přesněji Tomáš Nouza, využívá dvojnásobnou přesilovku a posílá Jihočechy do vedení (1:2). Lekci z využívání přesilových her dokonává šest vteřin před první sirénou Roman Vráblík (1:3).

Že něco z těch přesilovek Chomutovští asi skutečně okoukali, potvrdil v šestadvacáté minutě Vladimír Růžička. Jeho střela od modré čáry znamenala snížení na rozdíl jednoho gólu (2:3). Další přesilovku (5:3) využívají Piráti krátce po polovině zápasu. Na pokus Davida Květoně Gába nestihl zareagovat a hrálo se opět od začátku (3:3).

Další průběh zápasu (základní hrací doba) už góly nepřinesl a to ani přesto, že aktivita Pirátů byla neuvěřitelná. Ve vlastním obranném pásmu zalezlý Motor odolával, co prošlo na branku, polapil Gába. Stejný obrázek hry přineslo i následné prodloužení, k radosti domácích fanoušků nakonec vítězné. Motor se v něm minutu a půl před koncem dostal do tří, čas 64.12 byl rozhodující. Na dělovku Milana Tomana neměl jinak skvěle chytající Gába žádný nárok. Piráti tak porazili České Budějovice podruhé v řadě, ze vzájemného dvojzápasu si do barážové tabulky připisují celkem pět bodů.

Kdy příště

Další utkání sehrají Piráti již tento pátek (3. dubna), na domácím ledě přivítají dnes vítěznou pražskou Slavii (Slavie – Olomouc 2:1). Zápas začíná v 17.30 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru