Chomutov – Místo, hala Wells Fargo Center, Philadephia, USA. Do posledního místečka zaplněný sál s napětím sleduje letošní výběr nových hráčů do nejslavnější hokejové soutěže světa. Po několika hodinách zní halou nám jméno nejbližší. Ondřej Kaše, Piráti Chomutov. Je sedmé kolo draftu, dvě stě pátý výběr a práva na Ondru si zamlouvá Anaheim Ducks.

kase296

Čekalo se třináct let

Ondřej Kaše a David Kämpf figurovali v odhadech Centrálního úřadu pro skauting už před loňským draftem, letos je doplnil ještě Radek Veselý. První jmenovaný se letos vyšplhal dokonce na osmé místo mezi hráči v poli na starém kontinentu a začátkem června zamířil do Toronta na tradiční kemp talentů před draftem.

Všechna tato fakta dávala tušit, že místní region by se po třinácti letech mohl dočkat dalšího draftovaného hráče. To se nakonec v závěru dražby mladíků stalo skutečností a Ondřej Kaše může podepsat smlouvu s vítězi Stanley Cupu 2007.

Hájek, Hübl, Kaše

Jak bylo zmíněno, chomutovský nebo kadaňský hráč prošel draftem po dlouhých letech. Tím posledním byl v roce 2001 Viktor Hübl, jenž v té době hájil barvy pražské Slavie a v devátém kole si jej jako 284. v pořadí vybral Washington. O něco lépe dopadl o rok dříve úřadující juniorský mistr světa obránce David Hájek (osmé kolo, 239, Calgary Flames).

Osm Čechů, dva v elitní skupině

V rámci letošního draftu bylo nakonec vybráno osm českých hráčů. Nejvýše se umístil osmnáctiletý Jakub Vrána, v současné době hrající za švédský Linköpings HC. Vránu si v prvním kole jako třináctého vybral Washington Capitals. Do prvního kola pronikl také havířovský (nyní hraje ve švédském Södertälje) David Pastrňák (25 pozice, Boston Bruins).

Pro porovnání

A jak úspěšné byly při letošním draftu další evropské země? Švédsko / 28 hráčů; Rusko / 12; Finsko / 9; Slovensko / 1.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru