Chomutov – Parádní vstup do jarní části České fotbalové ligy potvrdil Chomutov i v jejím pátém kole. Včera přivítal na svém hřišti o dvě příčky a dva body horší Králův Dvůr, žádné komplikace ale fotbalisté domácího celku nepřipustili. Po bezbrankové první půli nasázeli svému soupeři ve druhých pětačtyřiceti minutách „tři kousky" a sami přitom udrželi čisté konto.

chomutovfotbal64Dvakrát přesně Čajič, doplnil ho Szmek

Pod dvěma včerejšími góly je podepsán bosenský záložník Aldin Čajič, o další trefu (třetí z posledních čtyř zápasů) se postaral Radek Szmek. „První poločas byl z naší strany takový opatrný, ale naštěstí se nám to pak podařilo vyhrát. Výhodou je i to, že jsme potřetí doma nedostali ani branku. Ty dva góly, které jsem dal, byly podle mě stoprocentní šance a opravdu jsem je musel proměnit," pochvaloval si po zápase dvoubrankový střelec.

„Bylo to o první trefě"

Uspokojení se zápasem i výsledkem vyjádřil také trenér Robert Vágner. „Vyhráli jsme, takže z tohoto pohledu jsem spokojený. Ale myslím si, že jsme ten zápas mohli rozhodnout už v první půli. Hráče jsem nabádal k trpělivosti, bohužel prvních deset minut druhé části jsme vůbec nehráli. Hodně nás tam podržel Záďa (brankář Radek Zaťko), potom už jsme se trochu zvedli a já si říkal, že to bude asi o tom prvním gólu, který jsme zaplaťpánbůh dali my. Pak už jsme zápas dohráli víceméně v pohodě a já jsem rád, že jsme přidali i další góly."

Změna v kádru i taktice

Včerejší zápas přinesl také několik změn v sestavě a rozestavení. V dresu domácích nastoupil teplický Egon Vůch, další novinkou byla hra na dva útočníky, kterou Vágner zrovna moc nepreferuje. „Byl jsem v pátek v Teplicích na fotbale a při té příležitosti jsem s trenéry domluvil, že si Egon půjde zahrát sem," říká k Vůchově příchodu lodivod Chomutova a zároveň vysvětluje i druhou změnu (vepředu se objevil útočný tandem Szmek – Tafat), „chtěl jsem, aby Tafy hrál, protože předtím seděl na lavičce. Trénuje dobře, a tak dostal šanci. Navíc s Převýšovem i Kolínem dal gól. Reagoval jsem i na to, že jsme zápas v Chrudimi prohráli."

V dalším utkání zajíždí Chomutov příští sobotu na hřiště aktuálně desátého Meteoru Praha.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru