Chomutov - Nový kouč Pirátů Josef Turek už má jasno. Spolupracovat bude pouze s jedním asistentem, důvěru dostal dosavadní trenér mladšího dorostu Robert Kaše.

„Hrávali jsme v jednom týmu"

„Nabídka dělat asistenta u áčka mě vážně překvapila. Vůbec jsem nečekal, že by něco takového mohlo přijít," konstatuje Robert Kaše. Při zmínce o dalších okolnostech už se ale volba hlavního trenéra až tak překvapivá jevit nemusí. Oba muži pochází z Plzně, jejich data narození dělí zhruba rok a půl. „Pepa asi ví, co ode mě může očekávat. Známe se společně docela dlouho," připouští vybraný asistent a pokračuje, „od dorostu jsme spolu hráli v jednom týmu a pravidelně jsme se potkávali na seminářích pro trenéry. Jsme si typově podobní, v podstatě hned jsme se shodli, jak by tréninky měly vypadat."

„Chceme maximální nasazení"

A právě první áčkový trénink už má Robert Kaše za sebou. „Mělo to náboj. Neděláme dlouhá cvičení, naším cílem je vše v maximálním nasazení," dělí se Kaše o své dojmy a na otázku, jak budou rozdělené činnosti během zápasů, má okamžitou odpověď, „Pepa je zvyklý koučovat si obránce i útočníky, já mu budu říkat poznatky ze hry."

„První jsem myslel na syna"

Někdejší hráč Kadaně, Klášterce nad Ohří či německého Schönheide následně naznačuje, co se uvnitř jeho samotného odehrávalo, když oslovení přišlo. „Vzal jsem si sice čas na rozmyšlenou, na devadesát procent jsem ale věděl, že do toho půjdu," vrací se o několik desítek hodin zpět. „Samozřejmě, jako první mě napadl syn Ondra. Podle mého jsou kluci, kteří hrají pod svým rodičem, pod větším tlakem a musí tu situaci zvládnout v hlavě i na ledě. Musí se s tím poprat, ale jsem přesvědčený, že to zvládne." (Ondřej Kaše naskočil zatím do všech 18 letošních zápasů Tipsport extraligy. V průměru stráví na ledě něco málo přes osm minut za zápas, z dvanácti střel dvakrát skóroval a přidal stejný počet asistencí. Poznámka redakce)

„Ondra už to ví"

Rodinná debata zatím neproběhla, neboť Ondřej i jeho bratr David si plnili reprezentační povinnosti s dvacítkou v Rusku a sedmnáctkou ve Finsku. „Zatím jsme to spolu neprobírali. Nechtěl jsem ho rozptylovat na akci dvacítky. Po prvním zápase jsem mu jen poslal sms, aby byl na tuhle možnost připravený. Chtěl jsem, aby se to dověděl ode mě a ne třeba z webu," usmívá se Robert Kaše. „Pak jsme si chvilku psali na facebooku. Má celou cestu domů, aby tu novinku vstřebal," culí se otec dvou šikovných útočníků.

Na Kašeho čeká loučení

Na Roberta Kašeho čeká ještě jeden zvláštní okamžik. V úterý se bude loučit se svými svěřenci v mladším dorostu. „Po třech letech práce dostávám nový impuls a velkou šanci, ale ty pocity jsou takové trochu smíšené. Letos se nám dařilo, zatím máme pouze jednu porážku a jsme druzí v tabulce," pokývne hlavou trenér a vzápětí povídání uzavře, „přál bych klukům, aby v tomto trendu pokračovali a dotáhli to co nejdál. Budu je, ostatně stejně jako další mládežnické týmy, pozorně sledovat." (zdroj: oficiální stránky Piráti Chomutov)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru