Litoměřice -  Letošní ročník podzimního zahradního veletrhu Zahrada Čech slaví své jubileum! Zahrada Čech patří mezi největší výstavy svého druhu nejen na Severu Čech a tak vše bude probíhat ve velkém stylu! Brány výstaviště se otevřely v pátek 9. září.

Zahrada Čech 2016 v Litoměřicích. Foto: Oldřich Hájek

„Připomínat si budeme průběh vzniku výstav v Litoměřicích. Připravujeme ukázky tradičních řemesel, prezentaci významných subjektů Ústeckého kraje vč. zábavného doprovodného programu," přiblížila vedoucí obchodu Michaela Mokrá.

Výstava zaměřená na všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, zahradníky a milovníky přírody bude tradičně trvat devět dní (9. 9. – 17. 9. 2016) a návštěvníci se mohou těšit na pestrost v sortimentu jednotlivých vystavovatelů, řadu novinek i bohatý kulturní program.

„Pro tento jubilejní ročník jsme nechali připravit zvláštní logo akce, které v sobě obsahuje původní logo prvek, který byl velmi často využíván. Je to kulisa stromu. Celá grafika této akce bude koncepčně pojata s tímto prvkem. Věříme, že si řada pamětníků tento prvek vybaví, ale také doufáme, že se grafický vizuál bude líbit všem a na první pohled zaujme," dále uvedla Michaela Mokrá.

Celý týden bude výstavu provádět bohatý a zajímavý doprovodný program složený z umělců, tradičních soutěží či úplných novinek. Sobotní den bude patřit časopisu Receptář, který bude vyhodnocovat nejlepší recept ze Zahrady Čech. V úterý proběhne semifinále a finále soutěže Zelí roku 2016, kdy Zelinářská unie Čech a Moravy již po osmé vybere z výrobců kysaného zelí celé ČR. V rámci ostatních dnů budou probíhat soutěže pod hlavičkou daného partnera – proběhne Den s CS Betonem, Den se Stromem Praha, Den s rádiem Blaník, Den s Českým rozhlasem nebo Den s Železářstvím u Rotta. Každý návštěvník tak bude mít možnost si odnést řadu zajímavých cen.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru