Chomutov - Přichází první jarní den, venku už se dá i chvíli pobýt a přitom nezmrznete, takže vám přinášíme první jarní nálož tipů na trávení soboty a neděli (a v jednom případě i pátečního večera). A neomezujeme se jen na naše město, vyrazit můžete po celém kraji.

V chomutovském zooparku budou v sobotu probouzet medvědy. Foto: Oldřich Hájek

KLÍNY: Poslední možnost slunné lyžovačky na Klínech!

Pátek 20. března, jízdné za cenu vedlejší sezóny

Zimní sezona se blíží ke konci - slunce pálí a sníh nám mizí před očima. Máte poslední možnost si přijet zalyžovat na Klíny. V pátek 20. března ukončí zimní provoz večerním lyžováním.  Pokud máte ještě chuť na jarní lyžovačku na lanovce, přijeďte se sklouznout. Podmínky jsou stále dobré a sluníčko hřeje tváře!


BRAŇANY: Den u koní pro děti ve věku od 10-12 let

Sobota 21. března, vstupné: 650 korun

V Selském dvoře v Braňanech na Mostecku je v sobotu na programu prohlídka statku s výkladem, teorie, péče o zvířátka, sedlání, jízda na koni, zapůjčení bezpečnostní přilby a vesty, oběd, odpolední svačina. Přihlášky: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel: 777 89 59 22


MOST: Jaro je tu ...

Sobota 21. března, vstupné 50 korun

Přijďte v sobotu přivítat jaro procházkou s úkoly po Resslu a opéci si buřtíka, start od 15.30 hod. do 16.30 hod., vstupné 50,-Kč/rodina


MOST: Výstava vláčků

Sobota 21. a neděle 22. března

Přijďte se do Centralu Most podívat na reálné zmenšeniny skutečných vlaků, dozvědět se víc o těchto železných obrech a vyzkoušet si jak se takové vláčky ovládají. Je pro Vás připravena trať o délce více jak 60 metrů.


LITVÍNOV: Velikonoční jarmark

Sobota 21. března

Město Litvínov pořádá i letos několik akcí u příležitosti oslav jarních svátků. Začalo se výstavou v Galerii Radniční sklípek už 17. března, na náměstí se na program můžete těšit 21. března. Jarmark najdete na náměstí mezi devátou a šestnáctou hodinou. Program naleznete zde.


CHOMUTOV: Probouzení medvědů

Sobota 21. března, vstupné dospělí 65, děti 40 korun

Pomozte v chomutovském zooparku probudit medvědy hnědé ze zimního spánku a oslavte 20. narozeniny medvědích samic. Kromě pohledu na nenasytnou čtveřici medvědů vás čekají soutěže o ceny a spousta zajímavostí z medvědího života. Soutěže již od 13:00, probouzení ve 14:00 hodin u expozice s moderátorkou Markétou Majerovou.


CHOMUTOV: Chomutovská ploutev

Sobota 21. března

Rodinné zápolení 2015 pokračuje v sobotu od 9. hodin v Chomutově v tamní Aquaparku. Akce je určena pro rodiče s dětmi.


CHOMUTOV: Večerní prohlídka skanzenu Stará Ves

Sobota 21. března, vstupné 50 Kč dospělí a 30 Kč děti

Zajímavý je nejen pohled na nově nasvícený větrný mlýn, roubenou chalupu a krušnohorský statek, ale i prohlídka vnitřních expozic. Na vše, co návštěvníky zajímá, bude připraven odpovědět průvodce. Na večerní prohlídku je nutné se předem objednat na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., prohlídka začíná u vstupního turniketu do Staré Vsi vedle zooparku nedaleko restaurace U Pratura.


LOUNY: Odemykání Červeňáku

Sobota 21. března

Šestnáctý ročník jarního úklidu okolí turistické chaty, který bude spojený s posezením při harmonice, se koná v sobotu od 13 hodin u Frotzelovy rozhledny na Červeném vrchu u Loun. Pořádá Klub českých turistů.


ŽATEC: Jarní výšlap

Sobota 21. března, startovné 30 korun, člen KČT 20 korun

Za kamennými menhiry se vydají v sobotu turisté ze Žatce. Jejich cílem je Kounov. V plánu mají trasy 7, 10, 16 a 23 kilometrů. Start je na zastávce ČD v Kounově od 7 do 11 hodin.


LOUNY: Nakupte si od farmářů

Sobota 21. března

Farmářské trhy se konají v sobotu dopoledne na Mírovém náměstí v Lounech. Prodejci tam budou nabízet své produkty mezi 8. a 12. hodinou. Půjde o druhé letošní trhy.


TEPLICE: Návrat dinosaurů

Do 29. března, vstupné dospělí 120 Kč, děti 90 Kč, rodina sleva 20%, do 3 let zdarma. Speciální sleva 20% pro držitele klubové karty Olympia

Do obchodního centra Olympia se vrátili dinosauři. Tentokrát se můžete těšit na pravý a nefalšovaný Dino Park. Zákazníci si užijí dobrodružství parku se vším všudy – dekorace druhohorní přírody, 3D kino, obchod se suvenýry a další prima atrakce pro děti to vše na 1 200m2! Park je otevřený každý den, ve všední dny od 10 hodin, o víkendy již od 9 hodin. Uzavírá se ve 21.00h.


DUCHCOV: Turistický výlet za sněženkami

Sobota 21. března

Trustický oddíl TJ Sokol Duchcov pořádá výlet do Dobříně u Roudnice nad Labem. Sraz na nádraží ČD v Duchcově v 9:18 hodin, odjezd vlaku v 9:23 hodin.


KRUPKA: Aerobik maraton

Sobota 21. března, cena 100 korun

Neseďte doma a přijďte si zamakat do domu dětí a mládeže Cvrček v Maršově. Koná se tam Aerobik maraton. Cvičit se bude celé dopoledne od 9 do 12 hodin. Je nutné se přihlásit v DDM Maršov, tel.: 724 681 770; 724 681 771; e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


TELNICE: Rohlík uzavře sezónu

Sobota 21. března

Konec zimy každoročně patří v největším Ski areálu na Ústecku lyžařským závodům Telnický rohlík. Ani letos tomu nebude jinak. Milovníci sjezdových lyží si to rozdají v obřím slalomu na sjezdovkách Turistická a Nová 21. března. Závodit se bude v osmnácti kategoriích. Od skupiny Pinďata, která je určena dětem ročníku 2008 a mladším, přes rodinné dvojice, až po kategorii firmy. Více informací najdou závodníci na adrese www.telnickyrohlik.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru