Chystá se kniha oslavující čarovné kouzlo Krušných hor. Kdy se jí dočkáme?
Ani pohled na Bouřňák a Mikulov kdesi dole nesmí chybět: Foto: publikace Čarovné Krušné hory
Co se chystá

Krušné hory – Krajina Krušných hor je pro zbytek republiky stále ještě obestřena tajemstvím. Turisté ji teprve pomalu ale jistě objevují. Napomoci tomu má i právě připravovaná kniha Čarovné Krušné hory.

„Nejkrásnější fotografie každého regionu vyhotoví vždy jen lokální fotografové. Oni vědí, kdy které místo vypadá nejlépe, kdy se tam vyplatí jít v zimě a kdy na jaře, zda je hezčí ráno nebo ve večerní zlatou hodinku. Tito místní umělci jsou však často neznámí a nemají mnoho možností svoje fotografie vydávat knižně. A právě pro ně jsme vytvořili edici Čarovné Česko a v ní mohou prezentovat svá díla a zároveň ukázat, jak čarovný může být jejich vlastní region,“ vysvětluje známý fotograf Milan Paprčka.

Kniha se v těchto týdnech dokončuje, k prodeji bude připravena koncem listopadu tohoto roku. Ti, kteří mají Krušné hory prochozené, se mohou těšit na nejznámější zákoutí východník Krušných hor. Diana Dubská z CBS Nakladatelství prezentuje publikaci velkolepými výrazy: ,,Prožijte symfonii přírody, jenž se ukrývá v hřmění vodních toků s neuvěřitelnou silou a energií tekoucí přes kaskádu kamenů Helenčiných vodopádů. Ponořte se do magického okamžiku, kdy stojíte na vrcholu tzv. Puklé Skály a Váš pohled se dotýká vzdálených horizontů. Projděte se dlouhými chodbami barokního zámku Červený Hrádek, jenž oplývá nespočetnými příběhy, kde se skutečnost mísí s legendami anebo zavítejte do kostela Neposkvrněného početí Panny Marie v Dubí a obklopte se atmosférou přinášejíc ticho, které zve k zamyšlení nad silou a krásou tohoto místa.“ 

Heleničiny vodopády

,,Krušné hory jsou prozatím nedoceněným klenotem naší země. Díky své poloze se zde odehrávalo mnoho historických příběhů, které měly velký vliv na osudy lidí v celé České republice. A i díky této historické lince má stále většina návštěvníků jisté předsudky a obavy z toho, co je tam čeká. O to více jsou překvapeni do jak nádherného, rozmanitého a přesto neobjeveného koutu naší země se dostali. Východní část, kterou bude tento první díl knihy pokrývat, nabízí nespočet možností, jak zde strávit nejen víkend, ale i dokonalou letní a zimní dovolenou. Zdejší kopečky zajisté prověří Vaší fyzickou kondici, ale můžete se na vrcholky nechat vynést i nejstarší a nejdelší osobní lanovkou v Česku. Když Vás omrzí výhledy a začnou pálit lýtka, dopřejte si kávu a rozjímejte v ulicích malebného Duchcova, kterým se v 18.století potuloval i italský milovník Giacomo Casanova,“ popisuje region spoluautor Čarovných knih Jiří Dvořák.

puklá skála

,,Ať už ale zůstanete na chvíli nebo na celý život, Krušné hory Vám nabídnou nezapomenutelné a jedinečné zážitky, které nikdy nezmizí,“ uzavírá Diana Dubská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru