CHYSTÁ SE: Vzpomínková akce 85 let od zahájení betonáže chomutovského řopíku č. 10
Foto: Archiv J. Lakosil a T. Svoboda. Zdroj: Muzeum čs. opevnění z let 1936-1938 „Na Kočičáku"
Co se chystá

Blatno, Hrádečná - Muzeum čs. opevnění z let 1936-1938 „Na Kočičáku" zve všechny v sobotu 5. listopadu 2022 na vzpomínkovou akci s názvem 85 let od zahájení betonáže chomutovského řopíku č. 10. Milovníci vojenské historie se mohou těšit například na promítání dobových fotografií, filmů a prohlídku pevnosti.

Akce, která je věnována všem, kteří byli v roce 1938 připraveni bránit svou vlast, začíná již tuto sobotu v 10 hodin. Po slavnostním zahájení bude ve 12 hodin odhalena naučná tabule s historií objektu.

Kromě dobových snímků a filmů se můžete těšit také na prohlídku pevnosti Na Kočičáku, ukázky osádek objektu, střelbu ze vzduchovek nebo také na posezení u ohně. Samozřejmostí je zajištění dobrého občerstvení.

Lehké opevnění vzor 37 (lidově řopík) je železobetonová pevnůstka lehkého opevnění budovaného v rámci výstavby československého opevnění.

0411blatnovzpominkovaakcebetonazeropiku2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru