CHYSTÁ SE: Halloween v Březně u Chomutova. Přidejte se ke strašidelnému lampiónovému průvodu obcí
Ilustrační foto CC0
Co se chystá

Březno u Chomutova - V pátek 4. listopadu od 17.30 hodin se koná v Březně u Chomutova oslava svátku Halloween. Sraz je v místním parku u pódia a těšit se můžete na tradiční lampiónový průvod napříč obcí a přehlídku nejrůznějších strašidelných masek.

Na návštěvníky budou čekat strašidla a připraveny budou také různé soutěže a sladké odměny.

Původ svátku

Zvyky Halloweenu vznikly v Irsku z oslav svátku Všech svatých. Odtud byl přenesen do Říma. Přistěhovalci zvyk přenesli v 19. století do USA, kde se stal velmi oblíbeným a odtud ho pak přejímaly další státy.

Slavení

Tradičními znaky Halloweenu jsou vyřezané dýně se svíčkou, zvané jack-o'-lantern. Pak také čarodějky, černé kočky, oheň, košťata, duchové, kostlivci, sovy, a to v typické černé a oranžové barvě. U nás nejde o tradiční svátek, ale poslední roky se stává stále oblíbenějším.

0111breznouchomutovahalloween2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru