CHYSTÁ SE: Myslivci zvou k oslavám svého patrona veřejnost. Pořádají v Chomutově ples
Foto: Okresní myslivecký spolek Chomutov
Co se chystá

Chomutov - Po covidové pauze se opět probouzí společenský a kulturní život a všichni nedočkavě vyhlíží plesovou sezónu. Spojit společenskou událost a zároveň oslavit svátek svého patrona, svatého Huberta, se rozhodli členové Okresního mysliveckého spolku v Chomutově. V sobotu 5. listopadu pořádají Svatohubertský myslivecký ples.

„Chtěl bych velmi pozvat naše myslivce, ale možná ještě o něco více veřejnost. Česká myslivost není jen lov zvěře, ale byla také zapsána na seznam nehmotného kulturního dědictví České republiky pro své zvyky a tradice, které se vyvíjely doslova staletí,“ popisuje předseda spolku Petr Brziak. „Pro naše hosty máme připravené ukázky ceremonií, lovecké hudby v podání trubačské skupiny Halali Jirkov a také prezentaci loveckých psů, včetně národního plemena český fousek,“ prozrazuje část programu.

Organizátoři ale nijak nepodceňují ani úroveň taneční zábavy. „K tanci a poslechu zahraje taneční orchestr Chilli Band v čele s kapelníkem Viliamem Bérešem, v repertoáru mají oblíbené hity domácí i světové hudební scény. Připravili jsme si také malé překvapení v úvodu, které, jak věříme, navnadí k tanci i zapřisáhlé odpůrce tanečních kroků,“ prozrazuje předsedkyně kulturně propagační komise spolku Kamila Skalická.

Hosté budou mít také možnost zkusit štěstí v tombole, kterou si OMS Chomutov hýčká a velkou část zvěřiny tradičně naloví přímo jeho členové v krušnohorských revírech.

Svatohubertský myslivecký ples se koná 5. listopadu 2022 od 19.30 v Městském divadle v Jirkově. Prodej vstupenek probíhá v městském informačním centru v Jirkově, v budově spolku v ulici Vršovců v Chomutově, ale také dálkovou formou prostřednictvím e-vstupenek na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

2510chomutovmysliveckyples2

2510chomutovmysliveckyples3

2510chomutovmysliveckyples4

Foto: Okresní myslivecký spolek Chomutov

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru