V galerii Kryt se v červenci představí herec a scénograf Adam Novák
Doménou Adama Nováka je figurální tvorba a velká plátna, oblíbenými motivy jsou různé výjevy s konkrétní atmosférou.
Co se chystá

Klášterec nad Ohří - V klášterecké galerii Kryt začíná ve čtvrtek 4. července další výstava. Tentokrát svůj talent představí scénograf, malíř a herec Adam Novák.

Většina si Adama zřejmě pamatuje v jiné roli, a to v roli malého Péti Bajzy ze slavného českého seriálu Bylo nás pět, natočeného na motivy knihy Karla Poláčka.

Adam Novák byl dlouhé roky v angažmá v divadle Rokoko, natočil nespočet filmů a seriálů, herectví ale před nedávnem, jak se říká, pověsil na hřebík. Vystudoval Uměleckou průmyslovou školu scénografickou a věnuje se především scénografii a také umění - malbě, vytváří ale také sochy.

Jeho doménou je figurální tvorba a velká plátna, oblíbenými motivy jsou různé výjevy s konkrétní atmosférou, například z prostředí kaváren, téma přírody – jedním ze stěžejních témat jeho tvorby byl například hmyz, či halucinogenní témata pracující více s prostorem.

Pracuje také jako patinér pro zahraniční produkce. Jako výtvarník se podílel na filmech jako byla bondovka Casino Royale, český velkofilm Jan Hus či seriál Zdivočelá země, kde si také zahrál jednu z rolí.

Vernisáž výstavy s názvem Adam Novák - Obrazy, se uskuteční mimořádně ve čtvrtek 4. července v 17.00 hodin a hudebně ji doprovodí houslista Jaroslav Svěcený.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru