Červený Hrádek - O nadcházejícím víkendu si budou moci všichni, kteří se domnívají, že vaří tu nejlepší svíčkovou na světe, změřit své síly. V sobotu 5. září 2015 totiž proběhne na zámku Červený Hrádek u Jirkova na Chomutovsku již 20. ročník soutěže Mistrovstvím ve svíčkové.

Své umění předvedou jak amatérští kuchaři, tak i profesionálové, neboť se obvykle tvrdí, že tu nejlepší svíčkovou vaří babička. Odborná porota letos bude plná známých tváří, zasedne v ní například herec Pavel Nový, zpěvák Marián Vojtko, herec Jan Antonín Duchoslav, zpěvačka Michaela Nosková a další.

Nestor soutěže a dlouholetý předseda poroty Petr Novotný se ze zdravotních důvodů zúčastnit nemůže. Celou soutěž bude moderovat herec Martin Zounar, který se do soutěže Mistrovství ve svíčkové na Červený Hrádek po několika letech vrací ve stejné roli. Hlavní soutěž probíhá tak, že soutěžící, který si vylosuje své startovní číslo, předloží anonymně odborné porotě svou soutěžní porci. Ta se skládá ze vzorku omáčky a masa, knedlík je přiložen mimo soutěž a nehodnotí se.

Soutěžící se přihlašují předběžně na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., nebo přímo na místě v den soutěže ve 13 hodin. Tam je potom nebezpečí, že na příchozí nezbyde v soutěži místo, neboť počet soutěžících je z kapacitních důvodů omezen. Pro návštěvníky Mistrovství ve svíčkové je samozřejmě připraven v areálu zámku doprovodný program.

Pravidla soutěže:

  • Soutěží se anonymně - totožnost soutěžících zná pouze jeden z organizátorů, který organizuje jejich pořadí.
  • Každý soutěžící je povinen přinést do soutěže celkem (minimálně) 7 soutěžních porcí svíčkové - maso + omáčku.
  • Knedlíky jsou od sponzora pro všechny soutěžící stejné! - nehodnotí se!
  • Vařiče jsou k dispozici, soutěž probíhá pod širým nebem.
  • Talíře jsou zajištěny organizátory - pro všechny stejné - nejsou připuštěny výjimky, talíře nesmí ovlivňovat umělecký dojem.
  • Svíčková musí být čerstvá - porotci jsou jenom lidi.
  • Porota hodnotí podle pořadových čísel - soutěžící č. 1, 2, 3.... Porotců bývá 5-7.
  • Porce: nesoutěžní knedlík + maso + omáčky vzorek
  • Hodnotí se: chuť a vůně omáčky, konzistence omáčky, chuť masa, zpracování masa a celkový umělecký dojem soutěžní porce. Hodnocení jako ve škole, každá kategorie známkami 1-5 (nejlepší 1, nejhorší 5).

Výsledky všech kategorií od jednoho soutěžícího se sečtou. Zvítězí soutěžící, který získá nejméně bodů.

Po skončení hlavní soutěže proběhne také rámcová soutěž v pojídání knedlíků. Do ní se přihlašují soutěžící na základě výzvy organizátorů v průběhu hlavní soutěže. Do této soutěže vstupuje každý soutěžící na vlastní zodpovědnost a riziko. Pravidla a podrobnosti na svickova.webnode.cz, také na Facebooku (Mistrovství ve svíčkové)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru