Bez techničáku, řidičáku a ještě pod vlivem alkoholu. Muž neměl vůbec za volant usednout
ILUSTRAČNÍ FOTO: E-DENÍKY.CZ
Chomutov

Chomutov – To, že policistou je člověk i po skončení pracovní doby, názorně ukázal jeden z chomutovských policistů z dopravního inspektorátu. Když mu minulý týden ve čtvrtek večer skončila směna, všiml si v projíždějícím autě řidiče, o němž díky své osobní znalosti ví, že má zákaz řízení. Neváhal, otočil své vozidlo a vydal se za mužem jedoucím směrem do Jirkova.

Přitom informoval operačního na lince 158. Ten do Jirkova vyslal hlídku," potvrdila policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Poté, co „řidič-neřidič“ zaparkoval v ulici Na Borku, přistoupil k němu zmíněný policista a představil se mu s tím, že společně počkají na kolegy. 

Jejich kontrola potvrdila nejen avizovaný zákaz řízení všech motorových vozidel, ale odhalila i ovlivnění alkoholem. Řidič nadýchal přes půl promile," dodala mluvčí. Osobní vozidlo mělo navíc „propadlou“ technickou kontrolu.

 

Provinilec byl poté na místě zadržen a policisté mu již sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle zákona mu za toto jednání hrozí v krajním případě až dvouletý trest.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru