Chomutovské Vánoce mají svůj hrneček. Je z pravého porcelánu a s potiskem znázorňující chomutovské historické centrum o Vánocích
Vánoční hrneček. Foto: Statutární město Chomutov
Chomutov

Chomutov – Tradiční akce Chomutovské Vánoce, kdy se po čas adventu v městském parku v Chomutově konají vánoční trhy s doprovodným kulturním programem, bude v letošním roce ozvláštněna unikátními vánočními hrnečky.

Hrníčky o obsahu 2 dcl jsou z pravého porcelánu z české porcelánky v Dubí s potiskem znázorňující chomutovské historické centrum o Vánocích. Návštěvníkům trhů do nich budou nalévány veškeré zakoupené nápoje, a to za vratnou zálohu 50 korun.

„Zálohované hrnečky jsou už běžnou součástí celé řady vánočních trhů u nás i v zahraničí. Hlavní přidanou hodnotou je fakt, že se tvoří daleko méně odpadu než při používání jednorázových kelímků. Navíc vánoční svařák z porcelánu prostě lépe chutná,“ komentuje náměstek David Dinda.

Hrneček si samozřejmě může každý odnést domů na památku. Pro vrácení použitých hrnečků a získání zálohy nazpět bude sloužit stánek Ježíškovy pošty u ledové arény, který bude označen maketou hrnku. „Pokud by někteří z návštěvníků chtěli hrnečky zakoupit třeba jako vánoční dárek, budou tak moci učinit přímo ve stánku Ježíškovy pošty, kde budou k prodeji i další chomutovské vánoční předměty, jako jsou kalendáře, čokolády, louskáčky a podobně,“ vysvětluje Zuzana Kroutilová, vedoucí odboru vnějších vztahů.

O mytí vrácených hrníčku se postará myčka, která byla spolu s porcelánovými hrnky zakoupená z dotace Evropského fondu pro regionální rozvoj, operačního programu životního prostředí, a díky ní mohou být hrnečky v neustálém oběhu pro návštěvníky letošních vánočních trhů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru