Výsledky dopravní akce na Chomutovsku: Přestupku se dopustil téměř každý druhý řidič
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - V souvislosti s podzimními prázdninami a dušičkami policisté celorepublikově zintenzivnili silniční kontroly. Do dopravně bezpečnostní akce se zapojili i policisté na Chomutovsku. U 164 zastavených vozidel bylo odhaleno 79 přestupků. Častým prohřeškem řidičů bylo porušení stanovené rychlosti.

Policisté se při dopravní akci zaměřili zejména na kontrolu dodržování stanovené rychlosti vozidel, způsob jízdy a chování řidičů, kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dalších pravidel silničního provozu.

Během akce policisté zkontrolovali 164 vozidel, přitom zjistili 79 přestupků. Většinu z nich (76) vyřídili na místě uložením pokut v příkazním řízení (v celkové částce 38.600 korun), tři přestupky oznámili k projednání příslušnému správnímu orgánu.

Častým prohřeškem bylo porušení stanovené rychlosti, které bylo zjištěno v 15 případech. Mezi dalšími odhalenými přestupky figurovaly zejména nevyhovující technický stav vozidel a nepoužití bezpečnostních pásů nebo zádržných systémů. Ve dvou případech přistihli policisté řidiče, kteří za volant usedli pod vlivem alkoholu. V průběhu akce byla také lustrací zjištěna jedna osoba v celostátním pátrání.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru