AKTUÁLNĚ: Město Jirkov má nové vedení. Novou starostkou je Dana Havlátková Jurštaková z ODS
Nová starostka Dana Havlátková Jurštaková. Foto: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Na dnešním ustavujícím zasedání zastupitelstva města Jirkov byla Dana Havlátková Jurštaková (ODS) zvolena novou starostkou města. Místostarosty se stali Josef Šebek (Svobodní) a Jiří Šruma (ANO 2011).

Dana Havlátková Jurštaková deset let zastávala funkci místostarostky. Nyní ji čeká role starostky města. Uvolněným místostarostou (tzn. na plný pracovní úvazek) je Josef Šebek (Svobodní) a neuvolněným místostarostou (částečný úvazek) Jiří Šruma (ANO 2011).

Volba byla výsledkem dohody tří politických stran, které uspěly v komunálních volbách - ANO 2011, Svobodní a ODS.

Výsledek je to možná trochu překvapivý, protože vítezem voleb bylo hnutí ANO 2011, zatímco ODS skončila čtvrtá.

Nové zastupitelstvo se zaměří na nové úkoly - je to zejména rozšíření problematiky sídlišť a dále také řešení energetické situace spojené s prudkým nárůstem cen elektřiny.

„Sídliště se za poslední léta natolik změnila, že je nutné se víc zaměřit na potřeby jejich obyvatel, aby se jim usnadnil život," uvedlo nové vedení Jirkova na facebookových stránkách.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru