Muži za sebou mají evropský pohár. V Evropě jsou pátí nejlepší
Foto: Beavers Chomutov
Chomutov

Praha/Chomutov - Softbalisté Beavers Chomutov za sebou mají vystoupení na turnaji nejlepších evropských týmů. Na Supercupu, který se letos podruhé za sebou konal v Praze, obsadili pátou příčku. Nepodařilo se tak obhájit loňský bronz. Chomutovští i tak berou své umístění pozitivně.

Chomutovští softbalisté se ve skupině utkali s českým, francouzským i britským týmem. A všechny tři se jim podařilo vyhrát. Hladce tak postoupili mezi nejlepší evropskou osmičku.

„S naším vystoupením na poháru panuje více méně spokojenost. Na rozdíl od nevydařené nadstavby jsme se dostali do herní pohody, v základní části jsme splnili náš úkol a v horní části turnajového pavouka jsme předvedli několik dobrých výkonů,“ hodnotí vystoupení na poháru kouč Jan Řápek.

V turnajovém pavouku, který se na softbalové scéně hraje s možností oprav, se potkali nejprve s týmem z Břeclavi, belgickými Brasschaat Braves a nakonec s dánským týmem Hurricanes Hørsholm. Právě souboj s dánským mistrem se stal chomutovskému týmu osudným a porážka znamenala konec.

„Osobně bych si samozřejmě představoval ještě trochu lepší umístění, protože jsme nebyli daleko od toho, abychom porazili i dánský Hørsholm. Proti nám ale trochu hrálo počasí, zranění, nemoci a s tím spojené vyčerpání,“ dodává Řápek.

Bronzovou medaili z loňského roku se obhájit nepodařilo. Loňský turnaj byl ale z velké části ovlivněn pandemií covidu-19 a nepřijelo například tolik hráčů z amerického kontinentu. „Letos byl turnaj určitě kvalitněji obsazen. Medaile byla ve hře i letos, páté místo v Evropě je ale dobré umístění,“ ukončuje kouč.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru