V Chomutově oslaví 17. listopad. Náměstím se rozezní Modlitba pro Martu
Ilustrační foto, zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov – Chomutov si ve středu 17. listopadu připomene významné historické události, které daly vzniknout Mezinárodnímu dni studentstva a Dnu boje za svobodu a demokracii.

V Městském parku u Pomníku obětem válek a totalit se v 10 hodin uskuteční vzpomínkový pietní akt s položením květin za přítomnosti vrchních představitelů města, členů Svazu bojovníků za svobodu, Československé obce legionářské a Sokolské jednoty.

„Akce bude doprovázena čestnou stráží příslušníků 41. mechanizovaného praporu Žatec, zazní též česká státní hymna a hymna studentů Gaudeamus Igitur,“ přibližuje program pietního aktu Zuzana Kroutilová, vedoucí odboru vnějších vztahů chomutovského magistrátu.

Chomutov se taktéž zapojí do iniciativy Díky, že můžem. „Ve středu 17. listopadu v 17. hodin a 11 minut dojde k rozsvícení Městské věže na náměstí 1. máje v barvě české trikolory a z amplionu zazní píseň Modlitba pro Martu od Marty Kubišové, která se stala neoficiální hymnou Sametové revoluce,“ vysvětluje Kroutilová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru