Mladý podvodníček nabízel na internetu neexistující zboží, na lep mu sedly desítky lidí z celé republiky!
ilustrační foto: CC0
Chomutov

ČR, Teplicko - Až pět let by mohl strávit ve vězení 22letý muž, který si přivydělával podvody na internetu.

Po dobu téměř jednoho roku inzeroval na internetových portálech prodej různého zboží, ačkoliv ve skutečnosti neměl v úmyslu nabízené věci komukoliv prodat, vůbec je nevlastnil a nabídky prodeje učinil ve všech případech pouze se záměrem vylákat na případných kupujících finanční prostředky.

Na jeho nabídky reagovali postupně zájemci, kteří se prostřednictvím elektronické nebo telefonické komunikace dohodli s podezřelým na úhradě zboží ve prospěch jeho bankovních účtů. "Jakmile finance obdržel, přestal s lidmi komunikovat, takto připravil o peníze desítky poškozených z celé republiky, od kterých vyinkasoval přes 167 tisíc korun. Muž, který byl v uplynulých dnech obviněn z podvodu, je navíc v podmínce a to rovněž za přečin podvodu, vyšetřován je na svobodě," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru