VÍTE, ŽE: Kompostovat lze i v paneláku! A ještě vám město může poskytnout dotaci na kompostér
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Kompostovat lze i v paneláku – pomocí žížal získáte kvalitní substrát i hnojivo pro pokojové květiny i na zahradu.

Ve snaze snížit množství bioodpadu, již delší dobu podporuje město Klášterec nad Ohří domácí kompostování poskytováním zahradních kompostérů. Na tento úspěšný projekt nově připravuje město dotační program Vermikompostéry, který by tentokrát vyšel vstříc občanům v panelových a bytových domech. V podstatě jde o zvláštní druh kompostéru, ve kterém se za pomoci žížal přemění bioodpad na tzv. vermikompost - kvalitní substrát i hnojivo.

Momentálně se předpokládá, že na pořízení vermikompostéru vč. násady žížal město žadateli poskytne dotaci až do výše 80 % uznatelných nákladů, maximální výše dotace by měla být 5.000 Kč. Bude jen na žadateli, zda si pořídí vermikompostér a násadu žížal dohromady nebo zvlášť od různých dodavatelů.

Podmínkou pro podání žádosti bude trvalé bydliště v Klášterci nad Ohří a doložení právního titulu k bytu (bez ohledu na to, zda se jedná o byt v rodinném či panelovém domě) na území města, ve kterém bude kompostér umístěn. Občané, kteří v uplynulých 5 letech dostali od města klasický zahradní kompostér pak již na vermikompostér nebudou mít nárok.

Dříve než město oficiálně projekt vyhlásí, rádo by realizovalo průzkum, zda je o vermikompostéry vůbec zájem.

Občané, kteří by si vermikompostér chtěli pořídit, mají kontaktovat odbor místního hospodářství do 30. 09. 2021, a to e-mailem na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Do zprávy postačí uvést, že máte zájem, popřípadě na uvedenou adresu můžete rovněž posílat případné dotazy. Jedná se pouze o průzkum, zpráva nebude považována za závaznou přihlášku či žádost. V případě dostatečného zájmu ze strany občanů bude projekt předložen ke schválení a následně by došlo k oficiálnímu vyhlášení a ke zveřejnění podrobných podmínek (předpoklad říjen – listopad 2021).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru