Muž okradl stát. Odstěhoval se z bytu, příspěvek na bydlení ale dál pobíral
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Obvinění z trestného činu podvodu čelí 34letý muž z Jesenicka. Chomutovský vyšetřovatel mu klade za vinu, že měl od úřadu práce čerpat příspěvek na bydlení, ačkoliv na něj už neměl nárok.

Zmíněnou dávku státní sociální podpory měl obviněný pobírat na základě vlastní žádosti a předložené nájemní smlouvy nejprve v měsíční částce necelých 3 tisíc korun a posléze dokonce ve výši 5 a půl tisíce korun.

Na příslušném úřadě v rozporu se zákonnou povinností podle zjištěných skutečností neoznámil, že v nájemním bytě na chomutovském sídlišti už nebydlí. Příspěvek na bydlení tak ještě po dobu několika měsíců pobíral dál.

Navíc měl úřadu předložit padělky příjmových dokladů k zaplacení nájemného v uvedeném bytě. Tímto jednáním měl neoprávněně získat téměř 25 tisíc korun. Přitom za spáchání trestného činu podvodu byl již v minulosti odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Právě ve věznici, kde vykonává trest, si také převzal usnesení o zahájení trestního stíhání.

S přihlédnutím k předchozímu odsouzení za podobné jednání mu nyní hrozí trest v rozmezí šesti měsíců až tří let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru