Spolek v Zaječicích uspořádal zábavu. Ukázal se mistr kovář, jezdilo se na dřevěném koni
Foto: Živé Krušnohoří
Chomutov

Chomutovsko - V Zaječicích u Vrskmaně se v sobotu 22. srpna uskutečnila menší kulturní akce místního spolku Živé Krušnohoří z. s. pod názvem 2.ročník veřejné hrnčířské dílny pod širým nebem aneb rozloučení s prázdninami.

K vidění byla ukázka řemesel jako je hrnčíř, kovář, dráteník. Děti i dospělí si mohli něco vytvořit z hlíny, v korálkové dílně si vyrobit šperky a na hrnčířském kruhu si zkusit vytočit hrnek či misku. U mistra kováře bylo možno si vyzkoušet vyrobit i hřebík. O soutěže a zábavu dětí se postaral amatérský sportovní klub GC Fénix, známý také pod názvem Koně z Vrskmaňe.

Součástí akce měla být také kyvadlová jízda kočárem taženým koňmi, ale z důvodu silného, vytrvalého deště a s ohledem na zdraví koní kočár nejezdil. Hobby horsing, tedy napodobování jezdeckých disciplín s dřevěným koněm mezi nohami, měl u dětí úspěch. Dřevěná kobyla Julča se stala tak trochu symbolem akce. I když na ni pršelo, nenechala se vyvést z míry a "pokusovala" si svoje zelené.

I přes nepřízeň počasí, kdy v podstatě celou akci propršelo, se podařilo dojet do úspěšného konce. A konečně za svitu slunce se uskutečnilo i losování lístků tomboly, kdy se podařilo rozdat všechny ceny a hlavní cenu, permanentku do chomutovského Zooparku v hodnotě 450 korun, si odnesla slečna ze Zaječic.

Děkuji obci Vrskmaň za podporu a technické zajištění, účinkujícím za vytrvalost a všem co se na akci podíleli za perfektní spolupráci.

Romana Kášová - předseda spolku

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru