Pandí mláďata po třech měsících opustila úkryt a vyrazila na průzkum okolí
Pandí mláďata po třech měsících opustila úkryt a vyrazila na průzkum okolí. Foto: Redakce
Chomutov

Chomutov - V červnu přivedla na svět samice pandy červené z Chomutovského zooparku dvojčata. Ta byla ale stále schovaná v boudě ve výběhu. Teprve nyní je návštěvníci mohli vidět v celé jejich kráse. Poprvé mláďata vylezla na strom a prozkoumávala okolí.

Zoologové zatím ještě nevědí pohlaví mláďat. Nebylo to možné zjistit. To půjde až nyní, když mláďata konečně začala vylézat ven do výběhu.

Pandy červené není jednoduché rozmnožit. Jsou to samotáři a nevytvářejí stálé páry. Z devíti zoologických zahrad u nás, kde je chovají, se mláďata narodila jenom v ZOO Jihlava a v Chomutově.

Pandy červené patří mezi ohrožené druhy, hrozí jim i vyhynutí. Počty těchto zvířat ve volné přírodě rapidně klesají, za posledních 20 let jejich počet klesl o téměř 50%, a to nejvíce v Číně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru