V ulicích můžete v těchto dnech potkat tomíky s kasičkami. Kdo jsou a komu pomáhají?
Asociace TOM navázala spolupráci s fondem Českého rozhlasu již v roce 2014 a pravidelně se zapojuje do sbírky pro nevidomé a zrakově postižené občany. Foto zdroj: Asociace TOM
Chomutov

ČR - I letos si tomícké oddíly nasadily tykadla, křídla, oblékly zářivá trička a vyrazily do ulic po celé republice, aby pomohly vybírat dobrovolné příspěvky pro Nadační fond Českého rozhlasu. Charitativní sbírka pro nevidomé letos probíhá od 9. do 13. září.

Mladí dobrovolníci prodávají sbírkové předměty – svítící náramky, píšťalky, tykadla, zubní kartáčky a další. Za ty pak kolemjdoucí přidávají do kasičky tu „dvacku“, tu „pajdu“, občas i „papírovka“ zašustí...

„Během pondělního rána jsme vybrali krásných 1.640 Kč. Jsme rádi, že můžeme alespoň trochu pomoct nevidomým lidem a přispět na to, co jim udělá život o něco hezčí,“ říká Terezka, která s dalšími pěti tomíky vybírá příspěvky v Praze.

„Někdo odvrátí oči, když nás vidí, někdo nás obejde obloukem… Jiní nás sami zastavují a už mají připravené „drobné“. My se usmíváme na všechny, třeba je to přiměje něco si koupit u další party, kterou potkají tento týden…,“ prozradila Katka.

1009tomici2

„Líbí se mi to, protože vím, že to pomůže nevidomým lidem. Oslovujeme lidičky, je to príma, i když jsem se ze začátku trochu styděl, ale pak to přešlo,“ říká Kuba.

„Vážím si toho, že se v našich řadách našlo 18 statečných a ochotných oddílů, které pomáhají dobré věci. Oceňujeme především chuť a snahu se zapojit! Kolik který oddíl nasbírá, to není zas tak důležité, každý oddíl má jiné podmínky a možnosti, štědrost místních obyvatel lze těžko poměřovat. Všichni sbírají pro dobrou věc a to se cení,“ nechal se slyšet předseda Asociace turistických oddílů mládeže Tomáš Novotný.

„Těší nás, že každým rokem stoupá počet zapojených oddílů. Nejen proto, že pomůžeme nevidomým, ale i pro dobrý pocit našich dětí z charitativní činnosti, ke které je pravidelně v Asociaci TOM vedeme,“ dodává Ondřej Šejtka z vedení asociace.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru