V Jirkově probíhá odchyt holubů. Víme, kde končí stovky lapených ptáků. Jejich osud vás možná překvapí
HOLUBI V ODCHYTOVÉ KLECI. FOTO: ARCHIV FIRMY MYŠÁCI, S. R.O.
Chomutov

Jirkov - V současné době probíhá v Jirkově pravidelný odchyt holubů odbornou firmou. Samotný odchyt je prováděn za pomocí odchytových klecí ve 4 vybraných lokalitách a probíhá vždy po dobu 2 měsíců, nyní potrvá ještě do konce března. Odchycené ptáky následně čeká krutý osud.

Holuby se chytají do zasíťovaných klecí, do nichž se nasype zrní jako návnada. Odchycení holubi se z klecí vybírají v pravidelných dvoudenních intervalech a během celého pobytu v kleci mají dostatek vody a krmení, aby nedocházelo k týrání. Odchytová firma následně předává odchycené holuby ke krmení zvířat (především dravcům), umístěných v záchranných stanicích.

Během odchytové akce je odchyceno zhruba 200 až 300 holubů.

Od holubů se vcelku snadno na lidi přenášejí různé roztoče či plísně. Dále je na člověka přenosná salmonela a klíšťová encefalitid, z dalších nemocí třeba toxoplasmóza, ptačí tuberkulóza a pro lidi vysoce nakažlivá ornitózu. Mimo jiné negativním dopadem přemnožení holubů je hromadění jejich trusu a jeho devastující vlivy na stavby a kulturní památky.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru