V Klášterci v lednu skončí dětská lékařka. Náhrada za ni není
Ilustrační foto Zdroj:CC0
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Dětská lékařka MUDr. Barbara Šubrtová z Klášterce nad Ohří oznámila ukončení poskytování zdravotních služeb, a to ke konci ledna příštího roku. Přes veškerou snahu se nepodařilo zatím zajistit náhradu, a to z důvodu akutního nedostatku lékařů. Na svém facebooku o tom informuje město Klášterec.

V Klášterci tak prozatím zůstanou dvě dětské lékařky, MUDr. Fléglová a MUDr. Kadlecová. Pokračovat s poskytováním zdravotních služeb může MUDr. Fléglová v Klášterci nad Ohří a v Kadani MUDr. Dobiášová a MUDr. Dobiáš. Od 1. ledna do 24. ledna 2019 mohou pacienti v Sadové ulici čp. 528 předložit žádost o předání zdravotní dokumentace novému lékaři. Pacienti od 17 let věku se mohou přihlásit k dospělému praktikovi.

Od 1. února 2019 bude podle zákona dokumentace pacientů uložena na Zdravotním odboru Krajského úřadu Ústeckého kraje. Pokud se pacientům nepodaří zajistit si lékaře, mohou se obrátit na svoji zdravotní pojišťovnu. 

Město od roku 2017 vyhlašuje dotační titul Podpora dostupnosti lékařských služeb na území města Klášterce nad Ohří, který má umožnit částečné pokrytí počátečních výdajů spojených se zřízením nové praxe lékaře a tím zajistit kvalitní zdravotní péči o občany města.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru