Vejprty – Neobvyklou vánoční tradici mají ve Vejprtech. Každoročně po městě jezdí na Štědrý den vánočně nasvícené hasičské auto a dokonce hraje koledy.

2712vejprtyhasicak1

Vyzdobený hasičský vůz. Zdroj: hasiči Vejprty

Podle velitele hasičské jednotky Milana Suchánka vznikla tato tradice už asi před šestnácti lety a s malou přestávkou se udržuje dodnes. Vyzdobený vůz vyjíždí do ulic 24. prosince kolem páté hodiny odpolední, postupně objíždí všechny ulice ve městě, vánoční jízda tak většinou končí až někdy kolem dvaadvacáté hodiny večerní.

Výzdoba vozu trvá zhruba týden, na štědrovečerní vyjížďku tudíž vyráží auto, které už není zařazeno na výjezdy k požáru. Letos to byla cisterna s vozíkem. Vánoční jízdu hasičů doprovázejí i koledy, na vozíku jsou totiž reprobedny.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru