Ústí nad Labem - Nejlepšími policejními regulovčíky jsou dopraváci z Mostu. Osmnáct dopravních policistů z celého kraje dnes soutěžilo na nejrušnější světelné křižovatce v Ústí nad Labem o nejlepšího policejního regulovčíka Ústeckého kraje. Jde již o 9.ročník, který pořádá krajské policejní ředitelství. Opět si tak dopravní policisté prověřili své znalosti s ručním řízením křižovatek a mnozí řidiči se i tentokrát dostávali do velkých problémů.

Nejlepšími policejními regulovčíky v kraji jsou policisté z Mostu Milan Robovský a František Glogovský. Foto: J. Vraný

Vedoucí odboru služby dopravní policie kraje Jiří Ušák k soutěži řekl, že tímto si vedení policie ověřuje praktické dovednosti policistů při ručním řízení provozu. Na dopraváky tak čekaly tři soutěžní kategorie. Vedle testu z odborných znalostí to byla jízda zručnosti při řízení služebního automobilu a následně pak ruční řízení křižovatky.

Nad soutěžícími policisty dohlížela i tentokrát odborná porota. Z každého okresu soutěžili dva policisté a také policisté z dálničního oddělení v Řehlovicích a hlídka krajské dopravní policie.

VIDEOREPORTÁŽ ZE SOUTĚŽE REGULOVČÍKŮ:

 

Videoreportáž ze soutěže policejních regulovčíků připravil: Jan Vraný/e-usti.cz

Podle Jana Pechouta ze severočeského Besipu nejsou řidiči příliš zvyklí, na to, že by policisté ručně řídili křižovatky. "Běžně se totiž lidé nesetkávají, že by policisté řídili rušné křižovatky. Tady v Ústí nad Labem maximálně při povodních. Řidičům tak dělají velké problémy pochopit pokyny policisty uprostřed křižovatky a mnozí pak zbytečně zmatkují a dělají řadu chyb v případě, že se dostanou v hustém provozu do situace, kdy místo semaforů řídí provoz dopravní policista," říká Jan Pechout z Besipu.

Mostecký dopravní policista Milan Robovský, který mimochodem středeční soutěž v Ústí nad Labem vyhrál a stal se tak nejlepším regulovčíkem v Ústeckém kraji, říká, že řidiči by si měli osvojit důležité pravidlo: "Pokud motorista přijede ke křižovatce, kterou řídí policista a ten je k němu zády nebo čelem, tak musí čekat. Pokud je bokem může jet, ale hlavně ho nepřejet," směje se mostecký dopravák Milan Robovský.

Porota nakonec po sečtení bodů rozhodla, že nejlepším regulovčíkem v Ústeckém kraji pro letošní rok je dopravní policista Milan Robovský z Mostu. Druhé místo obsadil jeho mostecký policejní kolega František Glogovský a třetí skončil dopravní policista z Litoměřic Vladimír Marčaník.

FOTOGALERIE:

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru