Klášterec nad Ohří - Místní minerální vodou Evženka byla symbolicky pokřtěna kniha Zdeňka Vachaty Klášterec nad Ohří – Přehled dějin města a okolí, 2. vydání.

Křest knihy o historii Klášterce a okolí. Foto: Městský úřad Klášterec nad Ohří

„Chci při této příležitosti poděkovat Květuši Hlaváčové, sestře autora, za její úsilí a Miroslavu Krčmovi, který před lety pořídil fotografie do této čtivé knížky. Jsem ráda, že se obyvatelé Klášterce zajímají o historii města, protože druhé vydání této knihy jsme vydali na základě požadavků našich občanů. Proto tu dnes můžeme toto druhé vydání pokřtít," uvedla Kateřina Mazánková, starosta města Klášterec nad Ohří.

Soubor amatérského divadla Klas pak zazpíval oblíbené písničky svého bývalého kolegy a jednoho ze spoluzakladatelů souboru, ve kterém Zdeněk Vachata také působil. Divadelníci připomněli přítomným důležité momenty ze života místního badatele, který se dlouhodobě věnoval i historii přilehlých obcí, a to nejen v období, kdy působil jako ředitel Oblastního muzea v Chomutově.

Kniha je nyní k dostání v turistickém informačním centru u radnice za 250 Kč.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru