Ústecký kraj - Přes čtyři desítky defibrilátorů, tedy přístrojů, které umějí pomocí elektrického výboje obnovit správnou činnost srdce, zakoupil Ústecký kraj pro městské policie, vodní záchranné služby a pro sociální služby.

Ústecký kraj zakoupil v rámci pokračování projektu Časná defibrilace celkem čtyřicet tři automatizovaných externích defibrilátorů. Jedenáct defibrilátorů značky typu AED LIFEPACK 1000 za celkem 450 tisíc korun získala městská policie v Chabařovicích, v Trmicích, v Jílovém u Děčína, v Budyni nad Ohří,v Třebenicích, v Bečově, v Brandově ,v Lounech v Ústí nad Labem a Vodní záchranná služba Nechranice a v Mostě. Dalších třicet dva defibrilátorů stacionárních značky Philips HeartStart Frx a vnitřních schránek na umístění defibrilátorů v celkové výši 1,8 milionů korun získaly vybrané služby Ústeckého kraje.

Díky projektu časné defibrilace v našem regionu mohou v rozhodujících vteřinách života efektivně pomáhat nezdravotníci ještě před příjezdem rychlé záchranné služby. Podstatou projektu je vytváření celokrajské sítě automatizovaných externích defibrilátorů (AED) v kontextu se sítí výjezdových stanovišť ZZS a s dojezdovými časy jejich posádek tak, aby pravděpodobnost úspěšného použití AED byla co nejvyšší.

Dalším článkem nezbytným pro jeho fungování je existence krajského registru, který umožňuje dispečerovi instruovat zachránce k jejich použití nebo vyslat na místo takzvaného first-respondera s AED.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru