Chomutov – Čokoláda jako potěšení, čokoláda jako lék, čokoláda jako přítel(kyně)... Kdo by ji neměl rád... Co o ní ale víme? Přijďte si poslechnout něco o historii, výrobě a také třeba blahodárných účincích této oblíbené pochoutky.

cokolada42

Kdy a za kolik

Akce s názvem Valentýnské čokoládování proběhne ve čtvrtek 5. února od 17 hodin v chomutovském Café Atriu. Kromě zajímavé přednášky na vás čeká také čokoládová ochutnávka, za vstup zaplatíte sto korun.

Víte, že...

* První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů (Mayové a Aztékové vyráběli kakaové placky nebo připravovali kakaové nápoje).

* Kakaové boby přivezl do Evropy Fernando Cortéz, který se s čokoládou setkal na dvoře aztéckého krále.

* O vynález mléčné a oříškové čokolády se zasloužili koncem devatenáctého století Švýcaři.

* Slavná Milka byla poprvé uvedena na trh v roce 1901, o sedm let později spatřila světlo světa další specialita, Toblerone.

* První čokoládový bonbon - pralines vyrobil Belgičan Jean Neuhaus v roce 1912

* Pro psy je čokoláda nebezpečná, jejich tělo nedokáže toto sladké potěšení strávit.
(zdroj: cs.wikipedia.org., www.cokomuzeum.cz)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru