Hora Svatého Šebestiána – Mezinárodní taktické cvičení DRILL 2014 probíhalo včera (16. září) v katastru horské obce Hora Svatého Šebestiána. Zasahovalo zde třináct českých hasičských profesionálních i dobrovolných jednotek, tři hasičské sbory z Německa, týmy Zdravotnické záchranné služby, Policie České republiky spolu s kolegy ze Spolkové republiky Německo, Armáda České republiky, Letecká záchranná služba, THV SRN, společnost ČEPS a 50 Hertz.

drill179

Bylo toho víc než dost

Simulovaný scénář byl jasný. Vlivem extrémně nepříznivých klimatických podmínek došlo k poškození přenosové soustavy a rozsáhlému požáru lesního masivu v důsledku elektrického výboje. A aby to nebylo „moc jednoduché", celou situaci komplikovala nastražená bomba. „Cílem cvičení bylo procvičit koordinovaný zásah složek integrovaného záchranného systému a provozovatelů přenosových soustav obou zemí při obnově vedení a likvidaci mimořádných událostí," vysvětluje mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

drilla179

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru