Jirkované se pořádně opřeli do třídění odpadů. Radnice jim děkuje
Ilustrační foto: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Loňský rok byl slabší, letos to naopak vypadá na rekord. Jirkované za první půlrok vytřídili už přes dvě stě tun plastů, papíru a skla.

Největší nárůst je u skla, kterého lidé od ledna do června vytřídili skoro 66 tun. To je dokonce více, než za celý rok 2014. Z kontejnerů na plast Krušnohorské služby vyvezly už přes 60 tun odpadů a vytříděného papíru bezmála 78 tun. „V porovnání s prvním pololetím minulého roku je vidět, že letos se do toho Jirkované pořádně opřeli,“ chválí obyvatele města Vladimíra Brzáková z odboru majetku města a útvaru investic.

Pravda je, že minulý rok byl z pohledu třídění poněkud slabší. Separovaného odpadu bylo celkem 344 tun, přičemž třeba rok předtím to bylo o dvacet tun více. Letos to naopak vypadá daleko lépe. Pokud jirkovské rodiny v třídění nepoleví, mohlo by být na konci roku přes čtyři sta tun separovaného odpadu. Což by bylo rekord.

Jirkov je prostřednictvím společnosti EKO-KOM, a.s. zapojený do systému zpětného odběru a za vytříděný odpad získává peníze. Třeba vloni se mu tímto způsobem do rozpočtu vrátilo 1,2 milionu korun. K tomu je však třeba dodat, že náklady na odpadové hospodářství celkem jsou nepoměrně vyšší. Třeba loni to bylo více než šestnáct milionů korun.

Jirkované mají ve městě k dispozici 106 stanovišť pro kontejnery na separovaný odpad. Letos přibylo jedno nové, konkrétně v ulici pod Přivaděčem. „Snažíme se stanoviště po městě rozmístit tak, aby bylo třídění odpadu pro lidi co nejlépe dostupné a pohodlné,“ dodává Brzáková. „Proto věříme, že v následujících letech bude množství vytříděného odpadu jen stoupat.“

(jd)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru