Most - Ačkoliv policisté nezveřejnili zatím výsledky vyšetřování tragické nehody u Obrnic, která proslula v celém Česku kvůli živému přenosu na sociální síť, lze s jistotou říci, že řidička značně překročila nejvyšší povolenou rychlost.

Osobní automobil havaroval do protihlukové stěnu u Obrnic ve čtvrtek večer. Mladá řidička utrpěla zranění neslučitelná se životem. Spolujezdkyně bude v pořádku a měla by být propuštěna z nemocnice. Dívky se ve videu chlubí rychlostí, kterou jedou. Nejprve 120 kilometrů v hodině, poté dokonce 140. Pak následuje náraz. Je to ovšem pravda?

Redakce slova z videa může potvrdit. Měření, které jsme provedli, odpovídá tomu, co spolujezdkyně říká do kamery mobilního telefonu. Jak to můžeme dokázat? Na záběrech je jasně vidět, když dívky míjejí červenou halu společnosti Keramost. Je také známo přesné místo havárie. Od haly do místa nehody jde o 465 metrů. Ty dívky urazily za 13 vteřin. Matematický vzorec potom dává odpověď: Jely průměrnou rychlostí 128,8 kilometru v hodině (v=s / t ... v=0,465 km / 0,00361 hodiny (13 sekund)) . V místě je povolená devadesátka, jde o čtyřpruhovou silnici první třídy I/13. Ve chvíli ztráty kontroly nad vozem potom musela být rychlost ještě vyšší než vypočítaná průměrná. Opravdu se mohla blížit zmiňovaným 140 kilometrům v hodině.

Proč řidička ztratila kontrolu nad vozem, policisté vyšetřují.

Psali jsme

{article 13155}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru